Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα 4-3: Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" της ανατροπής

Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα 4-3: Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" της ανατροπής

Στη ματσάρα της Ριζούπολης, ο Απόλλων προηγήθηκε, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη συνηθισμένη ανατροπή του (1-2) - Όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» τον... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και πήρε μια σημαντική κι εντυπωσιακή νίκη με 4-3, που την ξεκόλλησε από τον βαθμολογικό πάτο!

Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα 4-3: Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" της ανατροπής
Από τα ομορφότερα φετινά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ έγινε σήμερα στη Ριζούπολη. Με κεντρικό πρόσωπο τον Ντάσιο που αποθεώθηκε από τους φίλους του ΠΑΣ, ο Απόλλωνας πήρε μία πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη, καθώς επικράτησε  με το «αγγλικό» 4-3. Σε ένα παιχνίδι όπου ο «Αγιαξ της Ηπείρου» αν και έκανε την ανατροπή (2-1 από 0-1), «προδόθηκε» στη συνέχεια από τα πολλά ανασταλτικά προβλήματα που παρουσίασε. Τα οποία έφεραν λάθη. Απέναντι σε μία «Ελαφρά Ταξιαρχία» που συνέχισε την ανοδική της πορεία. 
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα κλασικό 4-2-3-1. Ο Τσόβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Ντάσιος δεξιός μπακ, ο Κούρος αριστερός, οι Κύργιας, Μπιτζιμίν στα στόπερ, οι Παπάζογλου, Κονέ στο «6», «8», οι Μάατσεν, Αλμπάνης στα άκρα, ο Ανιέτε «οργανωτής» και ο Καστιγιέχος στη κορυφή της επίθεσης.
 
Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι με το κλασικό τους 3-5-2. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος στα στόπερ, ο Καρανίκας δεξιός μπακ-χαφ και ο Ναδάλες αριστερός, οι Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος εσωτερικοί χαφ (ο πρώτος ήταν ο «κόφτης») και οι Χαλκιαδάκης, Κόντε στη κορυφή της επίθεσης. 
 
Τα πρώτα λεπτά ανήκαν εξ' ολοκλήρου στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Με κορυφαίους τους Ανιέτε, Αλμπάνη έφτασαν με σχετική ευκολία μέχρι τα καρέ του Βελλίδη και η δεξιά πλευρά του ΠΑΣ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Η υπεροχή του Απόλλωνα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 26' (με τον Μπαρτολίνι που αντικατέστησε τον Κύργια που μάλλον υπέστη τράβηγμα) και η αναμέτρηση έδειχνε να είναι... κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Σε εκείνο το σημείο όμως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πάτησε γκάζι, χτύπησε από αέρος με τους Μαυροπάνο, Κόντε (ο Ισπανός σκόραρε για 5ο σερί παιχνίδι) και σε διάστημα λίγων λεπτών (32'-35') έφερε τούμπα την αναμέτρηση. Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (2-2) ύστερα από το λάθος του Βελλίδη και έτσι οι γηπεδούχοι δεν «πλήρωσαν» ολοκληρωτικά το «μπλακ άουτ» που υπέστησαν μόλις άνοιξαν το σκορ. 
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να «πατά» καλύτερα και στο 58' «άγγιξε» το γκολ με τον Κόντε. Ωστόσο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έδειξε πολλά και σημαντικά ανασταλτικά ζητήματα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» τα εκμεταλλεύτηκε και έτσι έφτασε στη νίκη. Το τέρμα του Ισπανού σε «νεκρό»  χρόνο, απλά μετρίασε για τους φιλοξενούμενους την έκταση της ήττας τους. 
 
MVP: Ο Ανιέτε. Ο Ισπανός χαφ κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι με το οποίο η ομάδα του «έκανε» το 3-2, ενώ από τα πόδια του πέρασαν οι περισσότερες επιθέσεις της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». 
 
Στο ύψος του: Ο Αλμπάνης. Ο νεαρός ακραίος ήταν μαζί με τον Ανιέτε οι κορυφαίοι της ομάδας του. Πλαγιοκόπησε, δημιούργησε και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Καρανίκας. Ο μπακ του ΠΑΣ ήταν «σκιά» του καλού του εαυτού. Η πλευρά του αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 
 
Η γκάφα: Ο ΠΑΣ έχει τα τελευταία χρόνια μία πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Σήμερα δέχθηκε 4 γκολ, εκ των οποίων όλα ήταν απόρροια ατομικών λαθών. Ούτε όταν άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 από 3-5-2, υπήρξε κάποια βελτίωση. 
 
Το «στραγάλι»: Το πέναλτι που σφύριξε ο Τζήλος υπέρ του Απόλλωνα ήταν σωστό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν «ερωτηματικά» για το αν ήταν φάουλ εκείνο που καταλογίστηκε και προήλθε το γκολ του Μπαρτολίνι και αν ο Κόντε ήταν σε θέση οφ σάιντ όταν σκόραρε το πρώτο του τέρμα. Δύσκολες φάσεις ,αμφότερες. 
 
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Καταρχήν ήταν ένα πάρα μα πάρα πολύ όμορφο ματς. Οταν βλέπεις 7 γκολ, δεν γίνεται να μην το εκθειάσεις. Κέρδισε η ομάδα που έκανε τα λιγότερα αμυντικά λάθη και εκείνη ήταν ο Απόλλωνας. 
 
Aπόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας (12' Μπαρτολίνι), Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Αλμπάνης, Μαάτσι, Ανιέτε (90' Μενδρινός), Καστιγέχος (70'  Χουάρες). 
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας (70' Μανθάτης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος (80' Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Ναδάλες, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (69' Σολτάνι), Κόντε.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης