Πόιντ γκαρντ από τα γεννοφάσκια του!

Πόιντ γκαρντ από τα γεννοφάσκια του!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προορίζεται να γίνει ο βασικός πόιντ γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς, κάτι που είδαμε στα τελευταία 20 παιχνίδια (όχι κατ’ όνομα, αλλά στην πράξη) αλλά αρχικά δεν το είχε προβλέψει η ομάδα του ούτε φαινόταν να τον προορίζει για κάτι τέτοιο όταν τον επέλεγε στο Νο15 του ντραφτ του 2013! Το είχαν κάνει όμως για αυτούς οι ατζέντηδες του παίκτη, Γιώργος Δημητρόπουλος και Γιώργος Πάνου όπως και ο κόουτς Ζήβας στον Φιλαθλητικό…

Πόιντ γκαρντ από τα γεννοφάσκια του!
Ο Ίαν Τόμσεν γράφει στο nba.com ένα μακροσκελές αφιέρωμα στον Γιάννη σχετικά με την αγωνιστική του ανάπτυξη και μεταμόρφωση από έναν ολ αράουντ φόργουορντ σε πόιντ φόργουορντ και πλέι μέικερ. Ο Γιάννης πέτυχε πέντε τριπλ νταμπλ από τότε που ο Τζέισον Κιντ του έδωσε την μπάλα στα χέρια μετά το All Star Break, αλλά η απόφαση του κόουτς ήρθε στην πορεία και δεν ήταν μία εναρμονισμένη κίνηση προ τριετίας, αλλά μία σκέψη με βάση όσα είχε δει όπως αποκαλύπτει ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς, Τζον Χάμοντ:

«Αρχικά δεν τον είχαμε δει ακριβώς ως πλέι μέικερ όταν τον ακούσαμε και ψάξαμε για αυτόν. Κι όμως αυτός ήταν ο ρόλος του στην ομάδα νέων που ανήκε», λέει ο Χάμοντ στο nba.com και συνεχίζει: «Όταν έπαιζε στην ομάδα νέων του Φιλαθλητικού ήταν ο κύριος χειριστής της μπάλας παρότι ψηλότερος όλων. Είτε θα έπαιρνε το ριμπάουντ και θα συνέχιζε μόνος του, είτε ένας κοντύτερος παίκτης θα του έδινε την μπάλα να το κάνει. Σας διαβεβαιώνω πως οι ατζέντηδες του στην Ελλάδα μιλούσαν για την προοπτική που έχει να παίξει πλέι μέικερ στο ΝΒΑ!».

Κλείσιμο
Ο ερχομός Κιντ

Διορατικό το δίδυμο Δημητρόπουλου-Πάνου, αλλά έπρεπε να αναλάβει ο Τζέισον Κιντ για να υλοποιήσει το πρότζεκτ που ο Χάμοντ είχε στο πίσω στο μέρος του μυαλού του κι όχι ως βασική προτεραιότητα παρά τα όσα είχε δει: «Όταν ήρθα συζητήσαμε, θέλαμε πολύ να τον κάνουμε πλέι μέικερ, αλλά δεν ήταν έτοιμος. Αυτό όμως είναι το δυνατό του σημείο: δεν είναι εγωιστής, του αρέσει να παίζει και στις δύο πλευρές του γηπέδου, θέλει να είναι ανταγωνιστικός, καλός και να νικάει», σχολίασε ο Κιντ.

Το θέμα όμως είναι να πετύχει η μεταμόρφωση: «Βλέπει διαφορετικά το γήπεδο από ότι εγώ (σ.σ. γίνεται σημείο αναφοράς ως ένας εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ και αυθεντία στα τριπλ νταμπλ). Πρέπει να καταλάβω και να προσαρμόσω τη δική του «ματιά» στο παιχνίδι. Αν μπορέσω να τον βοηθήσω καταλαβαίνοντας τι «βλέπει» αυτός στο γήπεδο, τότε ελπίζω να μην τον καταστρέψω».

Ο Γιάννης πάντως αισθάνεται σίγουρος με τον προπονητή του: «Ξέρει τι βλέπω. Με βοηθάει να καταλάβω ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη κίνηση, τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλύτερος. Για παράδειγμα πάντα ξεκινάω την πρώτη ντρίμπλα με το κεφάλι κάτω. Ο κόουτς μου λέει το αντίθετο και πως μερικές φορές η πάσα πρέπει να έρθει μετά την πρώτη ντρίμπλα».

«Μπορώ να γίνω σπουδαίος κάποια μέρα»

Επειδή όμως ου γαρ έρχεται μόνο του και τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη, ο Κιντ δουλεύει και σε άλλα επίπεδα. Πρώτα από όλα θα ήθελε έναν παίκτη κοντά στον Γιάννη ώστε να έχει την μπάλα όταν δεν γίνεται αιφνιδιασμός (τότε που σίγουρα ο Αντετοκούνμπο θα κατεβάζει) ώστε να αξιοποιεί τον Έλληνα άσο και με άλλους τρόπους. Για αυτό οι Μπακς ξέρουν πως πρέπει ο Αντετοκούνμπο να βελτιώσει περισσότερο το μακρινό του σουτ, αλλά και το παιχνίδι στο «λόου ποστ».

«Αν αρχίζει να βάζει τρίποντα σε μόνιμη βάση, τότε φυλαχτείτε!», σχολίασε ο Μπραντ Στίβενς των Σέλτικς που τον αντιμετώπισε πρόσφατα.

«Δεν θέλω να πω εγώ πως είναι το ξεκίνημα της εκτόξευσης της καριέρας μου, αλλά ναι πιστεύω στον εαυτό μου. Νομίζω πως μπορώ να γίνει σπουδαίος μία μέρα, να γίνω πραγματικά καλός», ήταν η τελευταία ατάκα του Αντετοκούνμπο και ο αρθρογράφος σχολιάζει: «Οι πιθανότητες είναι ατέλειωτες. Μπορεί να έρθουν νωρίτερα από ότι ο ίδιος συνειδητοποιεί…

Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης