Τους έβγαλε το λάδι…

Τους έβγαλε το λάδι…

Πολλά λίτρα ιδρώτα έχυσαν στην απογευματινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, έπειτα από μια άσκηση που εφάρμοσε ο Σίνισα Γκόγκιτς

Τους έβγαλε το λάδι…
τεχνικός του Ηρακλή αυξάνει σταδιακά τους ρυθμούς στις προπονήσεις του Μπάνσκο, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την φυσική κατάσταση των παικτών του, όσο και την κυκλοφορία της μπάλας.  

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, στην απογευματινή προπόνηση, χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε αμυντικούς και επιθετικούς και τους εξάσκησε στο ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον ενός, τρεις εναντίον δύο, καταλήγοντας στο έξι εναντίον πέντε, έπειτα από αλλεπάλληλες επαναλήψεις.

Κλείσιμο
Αυτό βέβαια όταν το διαβάζει κάποιος φαίνεται σχετικά εύκολο κυρίως για παίκτες έμπειρους όμως στην πραγματικότητα και στην εφαρμογή η άσκηση ήταν πολύ πιο δύσκολη, καθώς οι επιθετικοί έπρεπε να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να φτάσουν στο γκολ, εκτελώντας τον εκάστοτε τερματοφύλακα (χρησιμοποιήθηκαν οι Κηπουρός, Χουάντερσον και Βοσνιάδης), ενώ το ίδιο έπρεπε να πράξουν και οι αμυντικοί, σε τρεις αυτοσχέδιες αλλά μικρότερες εστίες σε περίπτωση που έκλεβαν την μπάλα.

Επίσης και οι δύο ομάδες, μετά το τέλος της φάσης, ανεξάρτητα από την κατάληξη και την διάρκεια ήταν υποχρεωμένες να επιστρέψουν στις θέσεις τους με ανοίγματα και σπριντ, προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια αυτή τη φορά με περισσότερους συμπαίκτες.

Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω άσκηση που εφαρμόστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της προπόνησης, εξάντλησε τους ποδοσφαιριστές, ενώ και σήμερα δεν έλειψαν οι παρατηρήσεις από τον Γκόγκιτς, κάθε φορά που η μπάλα χανόταν εύκολα ή δεν υπήρχε κίνηση από τους παίκτες για να δεχτούν την πάσα. «Όταν χάνουμε την κατοχή, πιέζουμε όλοι για να την ξανακερδίσουμε άμεσα. Εσείς έχετε μάθει να χάνετε την μπάλα και μετά να τρέχουν άλλοι για εσάς. Αυτά κομμένα εδώ. Θα προσπαθείτε όλοι για το καλύτερο» είπε μεταξύ άλλων.  

Να σημειωθεί επίσης ότι έπειτα από αρκετή ώρα τρεξίματος, ο Σίνισα Γκόγκιτς αντέστρεψε και τους ρόλους, περνώντας τους επιθετικούς σε θέση άμυνας και τους αμυντικούς σε θέση επίθεσης.

Όρισε τους τέσσερις αρχηγούς

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι τέσσερις αρχηγοί του Ηρακλή, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρόκειται για τους Ταϊανάν Γουόκερ, Τάσο Κυριάκο, Βίτορ Λίμα και Φώτη Κηπουρό οι οποίοι ορίστηκαν από τον Σίνισα Γκόγκιτς και δεν αναδείχθηκαν μέσω ψηφοφορίας.

Να σημειωθεί ότι από τους τέσσερις παίκτες, μόνο ο Τάι είναι αυτός που αγωνίζεται στην ομάδα από πέρσι, δείγμα του πόσο εκτιμά της ικανότητες του Βραζιλιάνου ο τεχνικός του Ηρακλή.

Επίσης, σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα φετινά νούμερα των παικτών, τα οποία έχουν ως εξής:

Ταϊανάν Γουόκερ 87

Γιώργος Χιονίδης 9

Ντάριο Ζαχόρα 27

Χάρης Σαράφογλου 22

Φώτης Κηπουρός 71

Νίκος Σαββίδης 4

Τάσος Κυριάκος 7

Σάββας Σιατραβάνης 12

Σάντος Χουάντερσον 1

Δημήτριος Τσερκέζος 25

Νίκος Πουρτουλίδης 11

Μιχάλης Μπουκουβάλας 2

Πέτρος Κοντέων 13

Αλέξανδρος Νατσιόπουλος 14

Στέφανος Κραγιόπουλος 5

Βίτορ Λίμα 18

Πασχάλης Βουτσιάς 17

Αλεξάνταρ Σίμιτς 37

Παναγιώτης Βοσνιάδης 33

Δημήτρης Κοντοδήμος 21

Άγγελος Παπαστεριανός 6

Αρτάν Θόρια 23

Χαράλαμπος Μπριλάκης 19

Μπέντζαμιν Ονουάτσι 99



Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης