Σουλτς: Θα δοθούν χρήματα στις χώρες που θα δεχθούν πρόσφυγες

Σουλτς: Θα δοθούν χρήματα στις χώρες που θα δεχθούν πρόσφυγες

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν «τώρα» γιατί η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω

Σουλτς: Θα δοθούν χρήματα στις χώρες που θα δεχθούν πρόσφυγες
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε σήμερα ένα σύστημα ανακατανομής των προσφύγων προτείνοντας ως κίνητρο για τις πρόθυμες χώρες την παροχή οικονομικής βοήθειας.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό "NDR", ο Σοσιαλδημοκράτης Σουλτς προειδοποίησε τους ηγέτες πως "αν οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνήσουν τώρα, τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω".

"Οι υπουργοί Εσωτερικών πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων", επεσήμανε αναφερόμενος στην επικείμενη ευρωπαϊκή σύνοδο για τους πρόσφυγες που θα διεξαχθεί στη Βαλέτα.

Παράλληλα ο Σουλτς ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να μοιραστούν και τους αιτούντες άσυλο." Αν δεν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα, τα hotspots δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα" , εκτίμησε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε μάλιστα ότι "αν κανείς πει στις χώρες που είναι διστακτικές  θα σας βοηθήσουμε οικονομικά, με υποδομές ή με προσωπικό, τότε πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες να συνεισφέρουν".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης