Απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί τη δημοσίευση προκηρύξεων ζητούν βουλευτές

Απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί τη δημοσίευση προκηρύξεων ζητούν βουλευτές

Ολέθριες συνέπειες στη βιωσιμότητα του περιφερειακού Τύπου, υποστηρίζουν πως θα έχει η κατάργηση οι ιδιοκτήτες επαρχιακών ΜΜΕ - Ανοιχτό το ενδέχομενο να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη άφησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

Απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί τη δημοσίευση προκηρύξεων ζητούν βουλευτές
Την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο, με την οποία καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του Δημόσιου και των ΟΤΑ  στον Τύπο, ζητούν βουλευτές όλων των κομμάτων. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί του πολυνομοσχεδίου, κατά της ρύθμισης τάχθηκαν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι μίλησαν για ολέθριες συνέπειες σε αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα του περιφερειακού Τύπου.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Γρ. Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε ότι η απώλεια των μοναδικών εσόδων (που αποτελούν οι πόροι από τη δημοσίευση των δημόσιων συμβάσεων και των προκηρύξεων των ΟΤΑ) των περιφερειακών εντύπων θα σημάνει αυτομάτως το κλείσιμο και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.  Κι ενώ από χθες -που συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή Οικονομικών- τη διαφωνία τους στη ρύθμιση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και ο Παναγιώτης Ρήγας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στον κατάλογο των διαφωνούντων προστέθηκαν και βουλευτές της ΝΔ.
 
Ως θέμα αιχμής αντιμετωπίζει τη διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του οποίου, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι πρόκειται περί μείζονος ζητήματος, για το οποίο το κόμμα του θα φτάσει μέχρι την Ολομέλεια. Από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Δαμοβολίτης ανέφερε πως οι κυβερνώντες «μόλις άκουσαν το κλικ που ακούγεται όταν πατάς τη νάρκη» και ζήτησε, με την σειρά του, να αποσυρθεί η ρύθμιση.
 
Κλείσιμο
Παίρνοντας τον λόγο  ο  υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιφέρει αλλαγές την προσεχή εβδομάδα, οπότε (τη Δευτέρα) θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και (την Τρίτη και Τετάρτη) εισάγεται προς ψήφιση στο Β΄Θερινό Τμήμα. «Ουδείς θέλει τον θάνατο του περιφερειακού Τύπου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης