Διάλογος στην αριστερά: Την Πέμπτη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Διάλογος στην αριστερά: Την Πέμπτη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Αντιπροσωπείες των κομμάτων θα συζητήσουν με το βλέμμα στις εξελίξεις των επόμενων μηνών

Διάλογος στην αριστερά: Την Πέμπτη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ
Την επίσημη έναρξη των συνομιλιών για την προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ σηματοδοτεί η πρώτη συνάντηση που θα έχουν αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων την Πέμπτη.

Πρόκειται για το πρώτο πρακτικό βήμα σε μία διαδικασία διαλόγου που συμφώνησαν να εγκαινιάσουν οι πρόεδροι των δύο κομμάτων Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης με τις επιστολές που αντήλλαξαν πριν δύο τρεις εβδομάδες.

Η συνάντηση επιβεβαιώνει την κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς με το βλέμμα στις εξελίξεις των επόμενων μηνών, αλλά και μετεκλογικά!

Κλείσιμο
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει την πρόθεσή του να αναζητήσει συμμάχους μετά το συγκρατημένα καλό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και να επιβεβαιώσει τη συγκρότηση ενός μετώπου 121 βουλευτών, ώστε να αποτραπεί η προεδρική εκλογή και να τερματιστεί ο βίος της σημερινής κυβέρνησης με πρόωρες εκλογές.

Η ΔΗΜΑΡ από την άλλη έχει ξεκινήσει ένα αμφίπλευρο άνοιγμα, καθώς την ίδια ώρα εξελίσσονται και επαφές της με το ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά. Η Αγίου Κωνσταντίνου θεωρεί ότι μπορεί να γίνει γέφυρα σε ευρύτερες προοδευτικές συναινέσεις, που πιθανόν θα είναι αναγκαίες για να κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές.

Σημειωτέον ότι η αυριανή συνάντηση θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης