Σωκράτης Αλαφούζος: «Έχω δεχτεί λεκτική βία»

Σωκράτης Αλαφούζος: «Έχω δεχτεί λεκτική βία»

«Η βία δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και λεκτική και μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου»

Απήγαγαν Ρώσους πιλότους στο Σουδάν
Σωκράτης Αλαφούζος: «Έχω δεχτεί λεκτική βία»
Για τη βία που δέχτηκε στα παιδικά του χρόνια μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σωκράτης Αλαφούζος.
 
«Η βία δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και λεκτική και μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Έχω δεχτεί λεκτική βία», είπε ο ηθοποιός και συνέχισε περιγράφοντας τη σχέση του με τον πατέρα του: «Σαφώς και με επηρέασε. Όταν απουσιάζει ο πατέρας σου στα παιδικά σου χρόνια δεν έχεις ανδρικό και πατρικό πρότυπο. Ήταν τραυματικό γεγονός. Όμως, προχωρώντας η ζωή, βλέπεις ότι αυτό είναι ο θησαυρός σου. Ο καθένας μας είναι οι εμπειρίες του. Όσα βίωσα διαμόρφωσαν την ευαισθησία μου και τη ματιά μου απέναντι στον κόσμο. Ό,τι άσχημο έζησα, το μετέτρεψα σε κάθε τι δημιουργικό».
 
Κλείσιμο
Όμως, δήλωσε ότι τον έχει συγχωρέσει τον πατέρα του. «Αν δεν περάσεις αυτή τη διαδικασία, είναι σαν να μη συγχωρείς ένα κομμάτι του εαυτού σου. Κατανόησα τους λόγους των πράξεων, όχι την ίδια την πράξη. Εκείνη έχει φυσικούς νόμους και πρέπει να τιμωρείται για οποιοδήποτε λόγο», ενώ τότε είχε θυμό απέναντί του: «Είχα θυμό εξ' αιτίας της έλλειψής του. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, είχε χρειαστεί να εισαχθώ στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε, του είπα: "Μπαμπά, μου είπες ότι θα μου φέρεις ένα παιχνιδάκι και δεν το έκανες". Έμεινε στην παιδική ψυχή μου. Σε μία κουβέντα που κάναμε έπειτα από χρόνια, μου ζήτησε συγγνώμη για ότι συνέβη στο παρελθόν. Το συζητήσαμε όταν ήμουν σαράντα ετών. Βρισκόμασταν ανά διαστήματα, αλλά δεν είχε γίνει καμία τέτοιου είδους κουβέντα. Η ζωή το έφερε, όταν ήμουν κι εγώ έτοιμος, είχα εμπειρίες πια. Αποφάσισα συνειδητά να μιλήσω μαζί του και να του πω κάποια πράγματα που είχα ανάγκη πριν φύγει. Πράγματι, έπειτα από έναν χρόνο πέθανε».
 
Όσο για το πώς είναι εκείνος απέναντι στην κόρη του; «Δεν ξέρω αν είμαι πρότυπο. Όταν έχεις αισθανθεί εγκατάλειψη και μοναξιά, δεν θέλεις να βιώσει κάτι τέτοιο το παιδί σου. Μέσα από την κόρη μου, συμπληρώνω τα δικά μου παιδικά χρόνια, βλέπω τον εαυτό μου ως παιδί», είπε ο ηθοποιός κλείνοντας στο περιοδικό «ΕΓΩ Weekly».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης