Αστυνομικός ζήτησε χρήματα από δημοσιογράφο για τη φύλαξή της

Αστυνομικός ζήτησε χρήματα από δημοσιογράφο για τη φύλαξή της

Απαίτησε από την ίδια, χρηματικό ποσό 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη

Αστυνομικός ζήτησε χρήματα από δημοσιογράφο για τη φύλαξή της
Για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο υπαρχιφύλακας, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα αναλάμβανε υπηρεσία προστατευτικής φρούρησης δημοσιογράφου, απαίτησε από την ίδια, χρηματικό ποσό 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η δημοσιογράφος παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Κλείσιμο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης