Φιλιππίδης: Τη Δευτέρα η απολογία του - Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ

Φιλιππίδης: Τη Δευτέρα η απολογία του - Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ

«Αφέθηκα ελεύθερος χθες τα μεσάνυχτα και αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα» είπε σε δημοσιογράφους - Επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα απέλασης

Έκρυβε τα ναρκωτικά στο λαπ τοπ!
Φιλιππίδης: Τη Δευτέρα η απολογία του - Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ
Για τη Δευτέρα πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο Αγγελος Φιλιππίδης, ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ όπου και θα κρατηθεί.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης έφτασε σήμερα στις 8.58 το πρωί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με πτήση των τουρκικών αερογραμμών.

Κλείσιμο
Αρχικά οδηγήθηκε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ όπου και δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα οικειοθελώς. Από εκεί μεταφέρθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες και μετά ενώπιον του ανακριτή κ. Ανδρεάδη που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικου Ταμιευτηρίου από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Φιλιππίδης
επανέλαβε όσα είπε και έξω από τη ΓΑΔΑ ότι δηλαδή δεν ισχύουν τα περί απέλασής του από τις τουρκικές αρχές στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε ότι «μετά τις 12 χθες το βράδυ αφέθηκα ελεύθερος, μετά και την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου. Ενημερώθηκα ότι το πρωί της επομενης ημέρας θα ενεργοποιούνταν το δεύτερο ένταλμα για τη σύλληψή μου. Στο μεσοδιάστημα αποφάσισα να τηρήσω τη δέσμευσή μου και να γυρίσω στην Ελλάδα».

Ο Αγγελος Φιλιππίδης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο που υποστηρίζει ότι έδωσε στις τουρκικές αρχές και συγκεκριμένα προς το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο οποίο διατυπώνει την επιθυμία του να γυρίσει στην Ελλάδα σε ένα σημείο κάτω αριστερά, όπως θα δείτε.



Η μετάφραση του κειμένου έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΡΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΕΜΕΙΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 04.02.2014
  ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΣΕΙΝΤΑ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ


Ο ίδιος την ώρα που έφτανε στη ΓΑΔΑ είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα οικειοθελώς. Δείτε παρακάτω τη δήλωση:







«Ο πελάτης μου εκτελεί την δέσμευσή του», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης.

















Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ δήλωσε πολιτικός κρατούμενους, μιλώντας στους Τούρκους δικαστές, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για αόριστες κατηγορίες σε βάρος του εντολέα τους, οι οποίες -όπως υποστήριξαν- του απαγγέλθηκαν μόνο και μόνο για να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης