Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ενα ρομάντζο - βάλσαμο

Οι ταινίες της εβδομάδας
St. Vincent: Ο αγαπημένος μου άγιος / St. Vincent 

Του Θίοντορ Μέλφι. 
Με τους Μπιλ Μάρεϊ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Ναόμι Γουότς
Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ, 102’. 


 Στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του μετά τη «Μέρα της μαρμότας», ο Μπιλ Μάρεϊ μάλλον προετοιμαζόταν ασυνείδητα όλη του τη ζωή για τον ρόλο του πικραμένου μισάνθρωπου Βίνσεντ, ο οποίος αναλαμβάνει παρά τη θέλησή του να φροντίζει το πιτσιρίκι της νέας του γειτόνισσας. Σαν ένα «Για ένα αγόρι» χωρίς το ρομάντζο, η ταινία του Θίοντορ Μέλφι είναι βάλσαμο: feelgood και γλυκιά, ξεκαρδιστική και ανθρώπινη.

Κλείσιμο


Ida 
Του Πάβελ Παβλικόφσκι. 
Με τις Αγκατα Κουλέσα, Αγκατα Τρεμπουσόβσκα
Δραματική, 2013, Πολωνία/Δανία/Γαλλία/Μ. Βρετανία, 82’.


 Μια νεαρή καλόγρια ανακαλύπτει ένα οικογενειακό μυστικό λίγο πριν από την ορκωμοσία της. Οπως το τραγούδι «Naima» του Τζον Κολτρέιν που ακούγεται στην ταινία, έτσι και η «Ida», μια αναζήτηση της μνήμης/ιστορίας και της ταυτότητας, ξεδιπλώνει σταδιακά το μαγικό διαμάντι που πραγματικά είναι. Πανέμορφο και πολυπρισματικό. 



Σκουπίδια / Trash 
Του Στίβεν Ντάλντρι. Με τους Ρίκσον Τέβεζ, Εντουάρντο Λούις, Ρούνι Μάρα, Μάρτιν Σιν
Δραματική, 2014, Μεγ. Βρετανία/Βραζιλία, 113’. 


 Το απόγειο του καθωσπρεπισμού τόσο στο σενάριο όσο και στην εκτέλεση, σε μια ταινία που θα μπορούσε να είναι και τσαχπίνικη και πραγματικά βρώμικη: τρεις φίλοι από τις χωματερές του Ρίο βρίσκουν τον μπελά τους γιατί ανακαλύπτουν ένα πορτοφόλι που συνδέεται με έναν διεφθαρμένο πολιτικό.



Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς / God’s Pocket 

Του Τζον Σλάτερι. 
Με τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κριστίνα Χέντρικς, Τζον Τορτούρο
Δραματική, 2014, ΗΠΑ, 88’. 


 Πρώτη σκηνοθετική απόπειρα (στο σινεμά τουλάχιστον) για τον Τζον Σλάτερι ή αλλιώς Ρότζερ Στέρλινγκ από το «Mad Men» και μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, σε μια ταινία που διχάζεται ανάμεσα στο χιούμορ και τη δραματική ένταση και τελικά δεν κατακτά κανένα από τα δύο. Οταν ο θετός γιος του Χόφμαν πεθαίνει από «ατύχημα», εκείνος προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στη γυναίκα του που αναζητά την αλήθεια και τα χρέη του.



Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται / Alexander 
and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day 


Του Μιγκέλ Αρτέτα. 
Με τους Στιβ Καρέλ, Τζένιφερ Γκάρνερ
Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ, 81’. 
Ενα 24ωρο βγαλμένο από την κόλαση περνά ο 11χρονος πρωταγωνιστής της οικογενειακής κωμωδίας που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Τζούντιθ Βιορστ.



ΑΘΗΝΑ: St. Vincent. o αγαπημένος μου άγιος Εμπασσυ Nova Odeon, Νιρβάνα Cinemax Cyta, Ατλαντίς 3D Digital αίθ. 1, Γλυφάδα Odeon αίθ. 1, Ster Cinemas Iλιον αίθ. 7, Odeon Starcity αίθ. 10, Village 15 Cinemas @ The Mall αίθ. 12, Κηφισιά Cinemax Cyta αίθ. 1, Odeon Kosmopolis Μαρούσι αίθ. 10, 11, Village 9 Cinemas @ Faliro αίθ. 5, Αλεξάνδρα Europa Cinemas, Αβάνα Ida Eλλη, Δαναός αίθ. 1 Σκουπίδια Αθήναιον αίθ. 2, Ατλαντίς 3D Digital αίθ. 2, Αθήναιον Cinepolis αίθ. 2, Village 15 Cinemas @ The Mall αίθ. 4, Aτταλος Digital Cinema, Αίγλη αίθ. 2 Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς Aστυ, Αθήναιον Cinepolis αίθ. 1, 3, Αλεξάνδρα αίθ. 1, Πτι Παλαί, Αίγλη αίθ. 1, 2 Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται Νανά Cinemax Cyta αίθ. 3, Village 15 Cinemas @ The Mall αίθ. 2, Odeon Kosmopolis Μαρούσι αίθ. 5


Θεσσαλονίκη: St. Vincent, o αγαπημένος μου άγιος Village Centre αίθ. 3, Odeon Πλατεία αίθ. 7, Ster Cinemas αίθ. 11 Σκουπίδια Μακεδονικόν Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς Κολοσσαίον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης