Ματιές και βλέμματα!

Ματιές και βλέμματα!

Στο περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου συνεχίζεται η φθινοπωρινή έκθεση βιβλίου – το 46ο κατά σειρά Φεστιβάλ Βιβλίου

Ματιές και βλέμματα!
Στον απόηχο του καλοκαιριού και ενώ η ζωή στην Αθήνα επιστρέφει στους γνώριμους και έντονους ρυθμούς της πραγματοποιείται στο Ζάππειο το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου. 

Στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, σε ένα χώρο που ενθαρρύνει τις βόλτες, το περπάτημα αλλά και τις μικρές στιγμές χαλάρωσης έχουν στηθεί δεκάδες περίπτερα εκδοτών. 
 
Η ροή των Αθηναίων επισκεπτών της έκθεσης συνεχώς αυξάνεται και όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να έρθουν σε επαφή με τους μικρούς θησαυρούς του χώρου.

Κλείσιμο
Μικροί θησαυροί που αν αφήσει κανείς το κινητό του τηλέφωνο στην άκρη, ξεκολλήσει τα μάτια του από την οθόνη και αρνηθεί τον κόσμο του διαδικτύου για λίγο, θα του αποκαλύψουν τις ανεκτίμητες αξίες που κρύβουν. 

Μικρά παιδιά που ενθουσιάζονται ξεφυλλίζοντας τα παιδικά βιβλία και άνθρωποι όλων των ηλικιών που ψάχνουν να βρουν τη δική τους συντροφιά και να ταξιδέψουν σε κόσμους άλλοτε φανταστικούς και άλλοτε πραγματικούς, μέσα από τις σελίδες χιλιάδων βιβλίων αποτελούν ενδείξεις ότι κόντρα στο ρεύμα των καιρών υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός πιστών του βιβλίου με την παραδοσιακή του μορφή. 

Τίποτα δε συγκρίνεται εξάλλου με ένα όμορφο εξώφυλλο, τη μυρωδιά του χαρτιού και την αίσθηση που αφήνουν οι σελίδες καθώς γυρίζουν στο χέρι μας. Θαρρείς και πρόκειται για μια προσωπική σχέση, διαφορετική και ξεχωριστή για τον καθένα μας, όπως η θέση που κατέχουν στη βιβλιοθήκη μας.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης