4 + 1 θεατρικά έργα

4 + 1 θεατρικά έργα

Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου – με επικεφαλής την ιδρύτρια του Λεία Βιτάλη- ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου το μαραθώνιο των παραστάσεων του.

4 + 1 θεατρικά έργα
4 ολόφρεσκα έργα νέων, αλλά και καταξιωμένων συγγραφέων (Γιάννης Φίλιας, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Μάνος Κοντολέων και Παναγιώτης Μέντης) αλλά και ένα σχεδόν άγνωστο έργο του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη φέρνει μαζί της η διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου. 

Πιο συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ – ο κύκλος των παραστάσεων του ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαϊου- θα παρουσιαστούν τα έργα:  

Κλείσιμο
«Φωτιά στις πιρόγες
», το βραβευμένο έργο του νέου συγγραφέα Γιάννη Φίλια, μια σύγχρονη ομοερωτική ιστορία μεταξύ ενός διάσημου σκηνογράφου και ενός νέου τενόρου στους απόηχους της όπερας "Αλιείς Μαργαριταριών", σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. (09/10/17 – 14/11/17). 

«Ο γορίλας και η ορτανσία
», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μια δική του διαδραστική εκδοχή με τρία φινάλε, που για πρώτη φορά ανεβαίνει στη σκηνή, παρακολουθούμε την ανατρεπτική εισβολή ενός γορίλα στη ζωή ενός επιστήμονα και της οικογένειάς του. Σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. (20/11/17 – 26/12/17).

«Ερυθρό», το πρόσφατο έργο του νέου συγγραφέα Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη, μια ιστορία για την κρυφή βία μέσα στη σύγχρονη οικογένεια, όπου όλα συμβαίνουν πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος τις αφήσει μια μέρα ανοιχτές; Σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαϊτζή. (01/01/18 – 13/02/18).

«Η τέταρτη εποχή», το πρώτο θεατρικό έργο του γνωστού και καταξιωμένου συγγραφέα Μάνου Κοντολέων. Αν η Πρώτη Εποχή στη ζωή ενός σύγχρονου ζευγαριού ήταν η Εποχή του Έρωτα, η Δεύτερη της Οικογένειας, η Τρίτη της Κρίσης, πώς θα χαρακτηριστεί η Τέταρτη Εποχής του -της Διάλυσης ή του Συμβιβασμού ή μήπως υπάρχει και άλλη εκδοχή; Σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά. (19/02/18 – 02/04/18).

«Η αναζήτηση», το άπαιχτο έργο του γνωστού και καταξιωμένου συγγραφέα Παναγιώτη Μέντη. Μια μπουρλέσκ – Φελινική κωμωδία. Δυο πλάσματα ανθρώπινα, ανυποψίαστα, ένας άνδρας και μια γυναίκα χωρίς την παραμικρή ενοχή, ακολουθώντας τα ένστικτά τους θα τορπιλίσουν το «κανονικό». Αιμομίκτες ή επαναστάτες; Ποιος θα το κρίνει σ’ έναν αυτιστικό πολιτισμό που ονομάζει ζωή την πανωλεθρία του; Σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη. (09/04/18 – 29/05/18). 

Το Φεστιβάλ -πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της ιδρύτριας του και καλλιτεχνικής διευθύντριας Λείας Βιτάλη- θα φιλοξενηθεί στο θέατρο «Έαρ Βικτώρια» (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132 στην Αθήνα). Πιο συγκεκριμένα, οι παραστάσεις του Φεστιβάλ θα φιλοξενούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8 το βράδυ στη Β΄ Σκηνή του θεάτρου. Κάθε έργο θα έχει την δυνατότητα 12 παραστάσεων στη καθορισμένη περίοδο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης