17 παραστάσεις σε 7 μήνες

17 παραστάσεις σε 7 μήνες

Θεοδωρόπουλος, Σκουρλέτης, Καραντζάς, Παπαγεωργίου, Φριντζήλα σκηνοθετούν μεταξύ άλλων παραστάσεις στις σκηνές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

17 παραστάσεις σε 7 μήνες
Ένα γεμάτο, χορταστικό πρόγραμμα και φέτος –για όλα τα γούστα και τις ηλικίες- από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η αρχή γίνεται με ένα νέο κύκλο παραστάσεων για το έργο «Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης
Κλείσιμο
», μια αναπάντεχη ν επιτυχία για τον Γιάννη Σκουρλέτη και τον Αντώνη Γκρίτση. Πρόκειται για μια παράσταση (παραγωγή της ομάδας bijoux de kant) βασισμένη σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη (Κάτω Χώρος, 2/10/17 έως 28/11/17, Δευτέρα-Τρίτη).
 
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει ως σκηνοθέτης στην γνώριμη Αντισθένους & Θαρύπου με το εμβληματικό «Με δύναμη από την Κηφισιά»του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη. Την μουσική φέρει την υπογραφή του Κορνήλιου Σελαμσή. (Κεντρική Σκηνή, 5/10/17 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή).



Η Ωραία του Πέραν -παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου- σε σκηνοθεσία της Θεοδώρας Καπράλου και Γιώργου Παπαγεωργίου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου και Αντιγόνη Φρυδά. Συμμετέχει ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης. Η παράσταση επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τα δύο προηγούμενα χρόνια. (Κεντρική Σκηνή, 9/10/17 έως 16/1/18, Δευτέρα-Τρίτη).

Η Ομάδα What If? σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραντζά ανεβάζει το έργο Τομή της Πάμελα Κάρτερ (Δώμα, από 09.10.2017 μέχρι 12.12.2017).

Σε σκηνοθεσία της Σοφία Καραγιάννη ανεβαίνει το έργο Το μικρό πόνυ του Πάκο Μπεθέρα (Κάτω Χώρος, από 6/10/17 έως 7/1/18, Παρασκευή με Κυριακή).


 
Η ομάδα ΠΥΡ και η σκηνοθέτης Ιώ Βουλγαράκη ανεβάζουν το έργο Μόλλυ Σουίνυ του Μπράιαν Φρίελ (Δώμα, από 18/10/17 έως 14/1/18, Τετάρτη με Κυριακή).



Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης Heisenberg του Σάιμον Στήβενς με τους Κόρα Καρβούνη και τον Περικλή Μουστάκη. (Κεντρική Σκηνή, 3/11/17 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή).

Ο Σάκης Μπιρμπίλης σκηνοθετεί την παράσταση Ωκεανός του Αλεσάντρο Μπαρίκο (Κάτω Χώρος, 4/12/17 έως 30/1/18, Δευτέρα-Τρίτη).
 
Η παράσταση Ορφέας & Ευριδίκη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου ανεβαίνει στο Δώμα (18/12/17 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη).


 
Ο Γιάννης Σκουρλέτης αποτολμά να ανεβάσει την παράσταση Μπολιβάρ βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου. Με τους Αντώνη Γκρίτση και τον Γιάννη Κουκουράκη (Κάτω Χώρος, 12/1/18 έως 25/2/18, Τετάρτη με Κυριακή).
 
Η Χριστίνα Μαξούρη και ο Γιώργο Παπανδρέου παίζουν στην παράσταση Η Βοσκοπούλα που ανεβάζουν στο Δώμα ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου (19/1/18 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή).

Η Μάρθα Φριντζήλα σκηνοθετεί την παράσταση με τίτλο Σου φυλάξαμε μια θέση. Τα κείμενα, η σύνθεση και η εν γένει δραματουργία έχουν γίνει από την Ελένη Κοκκιδου και την Μάρθα Φριντζήλα. Η μουσική επιμέλεια και η ενορχήστρωση από τον Παναγιώτη Τσεβά. Παίζει η Ελένη Κοκκίδου και μαζί της στη σκηνή ο Παναγιώτης Τσεβάς (Κεντρική Σκηνή, 29/1/18 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη).
 
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί την παράσταση που φέρει τον τίτλο Αρίστος –μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» (Κάτω Χώρος, 5/2/17 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη).



Η Εύα Βλασσοπούλου σκηνοθετεί Το προξενιό της Αντιγόνης του Βασίλη Ζιώγα (Κάτω Χώρος, 2/3/18 έως 1/4/18 Τετάρτη με Κυριακή).



Ο Παντελής Δεντάκης -στο πλαίσιο της δράσης Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά- σκηνοθετεί τον Πινόκιο – μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι (Φουαγιέ, από 20/10/17 -Καθημερινά παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία).

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη ανεβάζει Νεφέλες του Αριστοφάνη – στο πλαίσιο του προγράμματος για εφήβους- σε δική της διασκευή. (Κεντρική Σκηνή, από 15/10/17- οργανωμένες παραστάσεις τις καθημερινές σε σχολεία και στο θέατρο).

Τέλος, στο Θέατρο Κιβωτός – από τις 6 Οκτωβρίου- ανεβαίνει η περυσινή μεγάλη επιτυχία Πέτρες στις Τσέπες του που σκηνοθετούν και παίζουν ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης