Το ρετρό ποτέ δεν πεθαίνει!

Το ρετρό ποτέ δεν πεθαίνει!

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife

Το ρετρό ποτέ δεν πεθαίνει!
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου σε μια χειροποίητη εκδοχή μελοποίησης του Γεωργίου Δροσίνη, ενώ ο συνθέτης Χρήστος Θεοδώρου διαλέγει δύο ποιήματα του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη και της Διαλεχτής Ζευγώλη Γλέζου και φτιάχνει δύο φρέσκα αισθαντικά τραγούδια

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στο κανάλι Novalife της Nova



Για την αγάπη

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου μας παρουσιάζει το νέο του cd «Καρδιά μισή», που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τρία μελοποιημένα ποιήματα. Ένα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ένα του Ζαχαρία Παπαντωνίου και ένα της Διαλεχτής Ζευγώλη-Γλέζου.
Στα υπόλοιπα τραγούδια, τους στίχους υπογράφουν (σε τέσσερα τραγούδια) ο Μιχάλης Γελασάκης και σε ένα ο Πάνος Σουρούνης. 
Τα τραγούδια αυτού του κύκλου, ο συνθέτης επέλεξε να τα  ερμηνεύσουν επτά νέες αλλά καθιερωμένες ερμηνεύτριες: η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Πολυξένη Καράκογλου, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Έλενα Παπανικολάου, η Χριστίνα Μαξούρη, η Βικτωρία Ταγκούλη και η Nalyssa Green. 

Στην εκπομπή η Βικτωρία Ταγκούλη ερμηνεύει δύο μελοποιημένα τραγούδια – με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο. Το πρώτο, είναι το “Άυλη αγάπη”- ένα ποίημα της Διαλεχτής Ζευγώλη Γλέζου και το δεύτερο, το “Κλείσε τα παράθυρα”, ένα ποίμα του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη. 

Το παιδί και το βιβλίο

Ο 36χρονος συγγραφέας Σπύρος Γιαννακόπουλος μας υποδεικνύει τον τρόπο για να γνωρίσει ένα παιδί τον κόσμο του βιβλίου: «Μια επίσκεψη στους πάγκους των βιβλιοπωλείων αρκεί». Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Νάνσι» κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις “Πατάκη”. Προηγήθηκαν από τον ίδιο εκδοτικό οίκο άλλα 3 βιβλία: Πορτοκαλάδα με ανθρακικό (2016), Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί (2016), Ο Τρύφωνας από την Δρακολανδία (2015).

Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ

Ύστερα από πέντε μήνες καθημερινών sold out στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση Πέτρες στις τσέπες του, ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Οι δυο ηθοποιοί έχουν την ευθύνη της σκηνοθεσίας, στην παράσταση του έργου της Μαρί Τζόουνς και παίζουν τις «ζωές» 15 ξεχωριστών ανθρώπινων χαρακτήρων.
Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή.
Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. 
Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων. 

Από μόνος του μία παράσταση

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου δεν χρειάζεται συστάσεις. Μπροστά στην κάμερα θυμάται τα παλιά καλοκαίρια και τραγουδά! Τόσο απλά, πάντα σε ένα συνδυασμό αθωότητας και αισθητικής!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης