Μάρτιος στο Κύτταρο

Μάρτιος στο Κύτταρο

Ο συναυλιακός χώρος της Αθήνας υποδέχεται την άνοιξη με Αλκίνοο Ιωαννίδη, Delinquent Habits, ένα αφιέρωμα στους Beatles και πολλά άλλα!

Μάρτιος στο Κύτταρο
Το Κύτταρο μπήκε με το δεξί στην άνοιξη, έχοντας ήδη φιλοξενήσει δύο δυνατά events, το “The Clash Calling”, ένα αφιέρωμα στο βρετανικό συγκρότημα από 15 ελληνικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες , αλλά και τη συναυλία των Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκου Ζιώγαλα, η οποία έγινε sold-out και μας ταξίδεψε μέχρι τις τρεις παρά κάτι τα ξημερώματα της Κυριακής στα ‘80s και ‘90s, μέσα από τα τραγούδια των τεσσάρων μουσικών. Ο ιστορικός συναυλιακός χώρος της Ηπείρου συνεχίζει εξίσου δυνατά, με live που περιλαμβάνουν από heavy metal μέχρι έντεχνο. Ξεχωρίζουν, φυσικά, η επιστροφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, καθώς και το αφιέρωμα στους Beatles.

Πέμπτη 9 Μαρτίου
Delinquent Habits

Κλείσιμο
Oι Delinquent Habits επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα ξέφρενο live, κατ’ ευθείαν από την ανατολική πλευρά του Λος Άντζελες! Μαζί τους φέρνουν μεξικανικό αέρα και όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα αξέχαστο πάρτι. 

Από το 1996, που πρωτοσυστήθηκαν με την crossover επιτυχία τους “Tres Delinquentes”, οι Delinquent Habits παραμένουν σταθερά στην κορυφή του latino hiphop, του μουσικού είδους που παρουσίασαν πρώτοι μαζί με τους Cypress Hill. Το εμπλουτισμένο με latin στοιχεία rap τους, καταφέρνει να είναι μελωδικό και hardcore ταυτόχρονα και τους δίνει την δυνατότητα να πειραματίζονται με διάφορα άλλα είδη, από hardcore punk μέχρι alternative pop. Εξ'ου και οι τόσες διαφορετικές συνεργασίες και περιοδείες με εκπροσώπους διαφόρων μουσικών ειδών.



Πολλά κομμάτια τους έχουν χρησιμοποιηθεί σε soundtrack videogames και ταινιών όπως το Tony Hawk's Pro Skater 4, Harsh Times (2005), Havoc (2005). Οι ζωντανές τους εμφανίσεις και η πάρτυ διάθεση που μεταφέρουν θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να διασκεδάσουν!

Εισιτήρια: 12 ευρώ (τα πρώτα εισιτήρια), 15 ευρώ (κανονική προπώληση), 18 ευρώ (ταμείο)

Παρασκευές και Σάββατα 10 & 11, 17 & 18, 24 & 25 Μαρτίου
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Έπειτα από τις sold out βραδιές του τον περασμένο Νοέμβριο, ο Αλκίνοος επιστρέφει στο Κύτταρο για έξι ακόμα συναυλίες. Για τρία διήμερα του Μαρτίου θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μέρος ξανά
σε αυτή τη μοναδική μυσταγωγία που δημιουργούν ο Αλκίνοος με τους συνοδοιπόρους του.

Η δυναμική, ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη μουσική αυτή παρέα, παρουσιάζει την ιδιαίτερη προσέγγισή της στο τραγούδι, σε λίγες, ανοιξιάτικες εμφανίσεις. Μέσα από την ευφάνταστη χρήση των εγχόρδων και με την εφευρετικότητα των «πολυμορφικών», ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από
διαφορετικές γωνίες.



Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη χαρά της συνάντησης, την επικοινωνία, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τα ιδιόμορφα ενορχηστρωμένα μέρη, τις εντάσεις και τις σιωπές, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Μαζί με τον Αλκίνοο θα ανέβουν στη σκηνή οι Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα), Μανόλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο), Φώτης Σιώτας (βιολί), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Εισιτήρια: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

Κυριακή 12 Μαρτίου
Dead Congregation

Οι Dead Congregation θα επισκεφτούν το Κύτταρο την Κυριακή 12 Μαρτίου. Από την τελευταία συναυλία στην Αθήνα, η οποία είχε γίνει τέλη του 2015, μεσολάβησε η ενθουσιώδης υποδοχή του δεύτερου full-length album τους “Promulgation of the fall” το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και η συνεχής επιβεβαίωση τους πάνω στα σανίδια της σκηνής σαν ένα από τα κορυφαία metal σχήματα του πλανήτη μέσω πλήθους νέων εμφανίσεων σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ικανοποίησαν την επιθυμία του κοινού για νέο δισκογραφικό υλικό με το αναπάντεχο “Sombre doom”. 

Tη συναυλία θα ανοίξουν δύο ποιοτικές εγχώριες underground μπάντες: κατά σειρά εμφάνισης, oι Necrochakal και Death Courier. Οι τελευταίοι αποτελούν ένα από τα πλέον ιστορικά εγχώρια σχήματα. Το deathrash των δύο demos και του άλμπουμ “Demise” που κυκλοφόρησαν τέλη ‘80s/αρχές ‘90s, είχε αρκετό αντίκτυπο στην διεθνή σκηνή ώστε να μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, ενώ μάλιστα κάποιες αξιόλογες επανακυκλοφορίες κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από μία απουσία 16 ετών (1993-2009), οι Πατρινοί συνεχίζουν με νέα σύνθεση να παίζουν συναυλίες και να κυκλοφορούν νέο υλικό.

Οι Necrochakal είναι ένα σχήμα που αποτελείται από βετεράνους της black/thrash metal αθηναϊκής σκηνής. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 demo και ΕΡ κυκλοφορίες σε κασέτα και βινύλιο. 

Πρόγραμμα: 20:00 Πόρτες, 20:30-21:00 Necrochakal, 21:20-22:00 Death Courier, 22:30 Dead Congregation
Εισιτήρια: 8 ευρώ

Κυριακή 26 Μαρτίου
Help! The Beatles Tribute

Όταν τίθεται το ερώτημα ποιο είναι το πιο επιδραστικό και σημαντικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής, η απάντηση που έρχεται αμέσως στο στόμα των περισσότερων είναι οι Beatles. To γκρουπ που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής με περισσότερα από 600 εκατομμύρια αντίτυπα, με τα περισσότερα #1 τραγούδια στο Billboard, δέκα βραβεία Grammy, ένα βραβείο Όσκαρ, αδιανόητες άλλες διακρίσεις, μα πάνω απ’ όλα μία άνευ προηγουμένου φρενίτιδα του κόσμου για την τετράδα από το Liverpool, των Τζον Λένον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ και Τζορτζ Χάρισον.

Όπως είναι λογικό, έχουν υπάρξει πάρα πολλά tribute σχήματα στους Beatles, το πιο σημαντικό όμως εξ’ αυτών, οι Help! A Beatles Tribute, θα μας επισκεφτούν στις 26 Μαρτίου στο Κύτταρο Live για μία βραδιά αφιερωμένη στα θρυλικά Σκαθάρια, με διάρκεια μεγαλύτερη από δύο ώρες, όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική μουσική των Beatles. Οι Help! A Beatles Tribute είναι πασίγνωστοι για τις εξαιρετικές αποδόσεις των κομματιών των Beatles, με την ίδια ενέργεια, τα ίδια κοστούμια, αλλά και τα ίδια μουσικά όργανα, ώστε να προσφέρουν στον κόσμο την ίδια ποιότητα την οποία γνώρισε και αγάπησε ο κόσμος από το 1960 που δημιουργήθηκε αυτό το μοναδικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.



Οι Help! A Beatles Tribute τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δώσει πάνω από 200 συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανόμενης μία εβδομαδιαίας περιοδείας στην γενέτειρα των Beatles, το Liverpool, παίζοντας ακόμα και στο Cavern Club κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Beetleweek. Άλλο σημείο αναφοράς τους, είναι η συναυλία τους στο Obertauren της Αυστρίας, όπου έπαιξαν για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του γυρίσματος της ταινίας “Help!” σε εκείνο το μέρος.

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 20 ευρώ 

Παρασκευή 31 Μαρτίου
Mahakala

Οι Αθηναίοι heavy metallers Mahakala αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας, με τη δική της ξεχωριστή πορεία στα εγχώρια underground μουσικά δρώμενα. Έχοντας ξεκινήσει την διαδρομή τους το 2005, προσεγγίζοντας ένα sludge/crust metal ύφος με χαμηλοκουρδισμένα, βαριά παραμορφωμένα έγχορδα, λυσσασμένα τύμπανα και σκισμένα φωνητικά και χαράζοντας για τη δεκαετία που ακολούθησε μια όλο και πιο ρέπουσα προς παραδοσιακά heavy metal ηχοχρώματα πορεία, οι Mahakala πάντα επέλεγαν έναν δρόμο διαφορετικό από αυτόν του περιβάλοντός τους, με γνώμονα την προσήλωση στο conceptual art.

Το 2013 κυκλοφορούν (μετά από δύο αυτοχρηματοδοτούμενα EP, το ομώνυμο του 2007 και το "Pact with the Devil" του 2009) το ντεμπούτο album τους, υπό τον τίτλο "Devil's Music", αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Η καθολική αποδοχή αυτής της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής τους δουλειάς τους φέρνει επί σκηνής ως opening act των black metal θρύλων Rotting Christ, σε μεγάλο μέρος της περιοδείας τους σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ πραγματοποιούν πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικά εγχώρια μουσικά φεστιβάλ, όπως τα Rockwave, Defcon Fest, New Long Fest, Mono Metal, Golden R. Festival και Southfest.



Το 2017 βρίσκει τους Mahakala με νέα ανανεωμένη σύνθεση, στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του "The Second Fall", ενός concept album επηρεασμένου από τα έργα των Τζον Μίλτον, Δάντη Αλιγκέρι και Νιλ Γκέιμαν και βασισμένου στην επική ιστορία της εκθρόνισης, αλλά και της οργισμένης εκδίκησης του Εωσφόρου. 

Μαζί τους θα είναι οι Void Droid και οι Bus. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου demo τους που κατάφερε να προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά τους και έχοντας αποκτήσει μια σεβαστή συναυλιακή εμπειρία, το heavy southern rock/metal κουαρτέτο Void Droid επιστρέφει με το "Terrestrial".
Εμποτισμένο από την κουλτούρα των Black Sabbath (δεν είναι άλλωστε τυχαία η συμμετοχή τους στο "Sons of Sabbath" compilation album του Metal Hammer UK, τον Δεκέμβριο του 2013) και αποπνέοντας τον αέρα των Down, την γκρούβα των Metallica εποχής "Load" αλλά και την προοδευτική διάθεση των Mastodon, το "Terrestrial" αποτελεί ένα δείγμα του πως πρέπει να ηχεί το μοντέρνο heavy rock, ενώ είναι αναμφίβολα αυτό που θα δώσει στη μπάντα την απαραίτητη ώθηση για το επόμενο βήμα της.

Το ντεμπούτο "The Unknown Secretary" ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που από την πρώτη ακρόαση υποψιάζεσαι για την περίπτωση των Bus: Ήρθαν για να μείνουν! Καθηλωτικοί στις ζωντανές τους εμφανίσεις (δεν είναι τυχαίο πως επιλέχθηκαν ως opening για τις εμβληματικές συναυλίες των Orchid και Uncle Acid and the deadbeats στη χώρα μας) και με ένα καυτό μείγμα της μεταλλικής ψυχεδέλειας των 70's και της ωμότητας των 80's να γεννά ευκολομνημόνευτα riffs, διπλές κιθαριστικές μελωδίες, διεστραμένα, ψυχεδελικά και σε στιγμές Σαμπαθικά φωνητικά, όλα επικαλυμμένα με μία αυθόρμητη rock'n'roll διάθεση, οι Bus δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει προς το μέλλον και υμνεί την διαβολική πλευρά του ροκ ήχου. 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Εισιτήρια: 6 ευρώ (προπώληση), 8 ευρώ (ταμείο)

(Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σαλασίδης)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης