Η Τρωάς διηγείται

Η Τρωάς διηγείται

Τρεις μονόλογοι, δύο ηθοποιοί, μία ιστορία, στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τρωάς» που ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Τρωάς διηγείται
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τρωάς», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 27 Φεβρουαρίου και για 12 μόνο παραστάσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στην υπόθεση του έργου...

Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, το καθένα από τα τρία πρόσωπα, Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «ο πόλεμος ως ανθρώπινη αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει, όπως και η θνητότητά του, ένας καταλυτικός μηχανισμός στα χέρια του ίδιου του ανθρώπου, προκειμένου να μάθει και να καταλάβει, αλλά και να αποδεχθεί, το ποιος όντως είναι. Η αυτογνωσία όμως αυτή όχι μόνο δεν είναι υποφερτή από τον άνθρωπο, αλλά και εξαιτίας της αδυναμίας του να την αντέξει, έχει ανέκαθεν αποκλειστεί, με τη θέσπιση και καθιέρωση ποικίλων ψευδαισθήσεων, οι οποίες φρόντισαν να τού εξασφαλίσουν προστατευτικές διεξόδους από την αντιμετώπιση τού Ανυπόφορου. Στην "Τρωάδα", οι διέξοδοι αυτές έχουν εκ προοιμίου καταρριφθεί. Η τρισδιάστατη φωνή των τριών ηλικιών μιλάει από εκεί όπου θα μπορούσε να μιλήσει το ίδιο το Ανυπόφορο». 

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Σάββας Στρούμπος, ενώ στη σκηνή θα ανέβουν ο Δαυίδ Μαλτέζε και η Έλλη Ιγγλίζ, για να δώσουν ψυχή στο θεατρικό με το υποκριτικό τους ταλέντο.

Info
«Τρωάς» 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 341 8579
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης