Η καρδιά της Λιζ

Η καρδιά της Λιζ

Η Λιζ Ράιτ έρχεται στο Gazarte για μια αξέχαστη jazz βραδιά

Η καρδιά της Λιζ
Ένα μείγμα jazz, folk, gospel, R&B, εμποτισμένο με τη ζεστασιά μιας χαρισματικής φωνής, και μια ξεχωριστή σκηνική παρουσία, συνθέτουν ένα μαγικό αποτέλεσμα που ακούει στο όνομα Λιζ Ράιτ. Μετά από δύο sold out εμφανίσεις στο παρελθόν στο Gazarte, η εξαιρετικά αγαπητή στο ελληνικό κοινό Λιζ Ράιτ, επιστρέφει στις 10 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια που ήδη από τα πρώτα της βήματα σε νεαρή ηλικία ξεχώρισε κάνοντας κοινό και κριτικούς να μιλούν για αυτήν ως τη νέα μεγάλη τραγουδίστρια της jazz, ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή με την τεράστια επιτυχία “My heart”.

Κλείσιμο


H ιδιαίτερη σχέση της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας της ήταν πιανίστας και διηύθυνε και την ορχήστρα της τοπικής ενορίας, γεγονός που εξηγεί και τον ιδιαίτερο δεσμό της Λιζ με τη μουσική παράδοση του gospel. Το μουσικό της ταξίδι συνεχίστηκε με την εξερεύνηση μίας soul διάστασης στους εκκλησιαστικούς ύμνους, η οποία συνδυάστηκε περίτεχνα με τα jazz και blues ακούσματά της αναδεικνύοντας όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της αισθαντικής, ζεστής χροιάς της φωνής της.



Το 2000 η Λιζ συμμετείχε ως μέλος του κουαρτέτου φωνών στο γκρουπ In the Spirit, το οποίο ξεχώρισε στη μουσική σκηνή της Ατλάντα. Η σόλο καριέρα της ξεκίνησε την άνοιξη του 2003, με το άλμπουμ “Salt”, το οποίο ανέβηκε στο Νο2 του Billboard Top Contemporary Jazz chart το 2004. Τον Ιούνιο του 2005 ακολουθεί το άλμπουμ “Dreaming Wide Awake”, στο οποίο ενέταξε και folk στοιχεία. To συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν Νο1 στο Top Contemporary Jazz chart το 2005 και το 2006. Το 2008 ακολούθησε το πολύ αγαπημένο άλμπουμ “Orchard”, ενώ το 2010 ακολουθεί το “Fellowship” σε πιο gospel κατευθύνσεις.

Κάθε της live αποσπά εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και όσοι είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν το γνωρίζουν πολύ καλά. Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, η μουσική, οι στίχοι και οι νότες αναβλύζουν μέσα από τη σπουδαία ερμηνεία της Λιζ Ράιτ συγκινώντας όλες τις αισθήσεις. 

Info
Gazarte, Main Stage
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 346 0347
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης