Σε ρυθμούς ιταλικούς

Σε ρυθμούς ιταλικούς

Ο Βινίτσιο Καποσέλα επιστρέφει στην Αθήνα για τέσσερις ξεχωριστές βραδιές με άρωμα Ιταλίας

Σε ρυθμούς ιταλικούς
Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδοποιός και performer Βινίτσιο Καποσέλα επιστρέφει δριμύτερος στη σκηνή του Half Note Jazz Club με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ "Canzoni Della Cupa". Για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις, από Παρασκευή 16 έως και Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης από την ιταλική λαϊκή μουσική, το αμερικανικό φολκ και το ευρωπαϊκό burlesque, μέχρι το αργεντίνικο tango, τη morna και το ρεμπέτικο.

Ο Βινίτσιο Καποσέλα είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ποιητής, συγγραφέας και, πάνω απ’ όλα ένας φανταστικός performer. Σε όλη του την πορεία - εδώ και 25 χρόνια - ενδιαφέρεται ειλικρινά και βαθιά για τη λαϊκή μουσική κάθε είδους κι αυτή αποτυπώθηκε σε μια τεράστια δισκογραφία.

Κλείσιμο


Ξεκινώντας από τη δική του κληρονομιά, την πλούσια λαϊκή μουσική της Ιταλίας, επεκτείνεται στην folk όψη του αμερικάνικου rock με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αγγίζει σαν χάδι τα ιβηρικά μοτίβα, πιάνει τη morna και το fado και περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο tango. Έπειτα, ξαναγυρίζει στην Ευρώπη - χωρίς ούτε μια στιγμή να έχει πάψει να λατρεύει και να αναφέρεται στον Τομ Γουέιτς και την γεμάτη θεατρικότητα ερμηνευτική του δύναμη. Πάντοτε με τη δική του, ξεχωριστή δύναμη.

Τον Βινίτσιο Καποσέλα τον συγκινούν τα βαλκανικά χρώματα και το δικό μας ρεμπέτικο – όχι μόνο σαν μουσική φόρμα, αλλά σαν τρόπος φιλοσοφικής αντίληψης της ζωής. Και ό,τι τον συγκινεί το κάνει τραγούδι, μουσική, βιβλίο, ταινία. Ο Καποσέλα ως καλλιτέχνης καλλιεργεί την μουσική ποιητική του με ευαισθησία και συνέπεια, ζώντας την πραγματική ζωή κυρίως και λιγότερο αναπνέοντας σε φαντασιακούς χώρους, πράγμα που αντικατοπτρίζεται τόσο στους δίσκους του, όσο και στα βιβλία του.



Στο δικό μας -και δικό του πια- ρεμπέτικο ο Βινίτσιο Καποσέλα βρήκε εκείνες τις κοινωνικές/αισθητικές παραμέτρους που τον βοηθούν να εκφράσει με καλλιτεχνική ακρίβεια τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Όχι μόνο την ελληνική/ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, αλλά και την γενική «απέλπιδα ελπίδα» που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο άνθρωπο. Όλα αυτά, και πολλά άλλα, είναι που διαμορφώνουν την τέχνη του: καθημερινή και ποιητική, κοινωνική και ανθρώπινη.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 22.30 και Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 21.30.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 921 3310
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης