Όλες οι ταινίες Star Wars έως το 2020

Όλες οι ταινίες Star Wars έως το 2020

Η Disney έχει πέσει με τα μούτρα στο σύμπαν που εμπνεύστηκε ο Τζορτζ Λούκας και μας ετοιμάζει πέντε νέες παραγωγές ως το 2020

Όλες οι ταινίες Star Wars έως το 2020
Δέκα χρόνια μετά την «Εκδίκηση των Σιθ» (του τελευταίου μέρους της δεύτερης τριλογίας του «Πολέμου των άστρων») και τρία χρόνια μετά την εξαγορά της Lucasfilm (της εταιρείας του Τζορτζ Λούκας που είχε τα δικαιώματα του «Πολέμου»), η Disney έκανε το πρώτο της πείραμα πάνω στον «γαλαξία πολύ-πολύ μακριά»: το «Η Δύναμη ξυπνά», που ήταν το πρώτο επεισόδιο μίας νέας τριλογίας έκανε πρεμιέρα πριν από περίπου ένα χρόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο οι εισπράξεις της ταινίας ξεπέρασαν τα δύο δισ. δολάρια. Προσθέστε τώρα σε αυτό το ποσό τα έσοδα από Blu-ray, DVD, παιχνίδια, βιβλία και άλλα αναμνηστικά και θα μπορείτε να έχετε μία καλύτερη εικόνα για το τι λεφτά μιλάμε...

Από την αρχή της εξαγοράς της Lucasfilm, η Disney είχε πολύ μεγαλύτερα σχέδια για τον «Πόλεμο των άστρων» από την απλή παραγωγή μίας ακόμα τριλογίας (ακόμα και αν με την πρώτη ταινία απόσβεσε την επένδυσή της). Ήδη από πέρυσι έχει κάνει το ντεμπούτο της στην τηλεόραση η σειρά κινουμένων σχεδίων “Star wars Rebels”, ενώ για τη μεγάλη οθόνη ετοιμάζει (προς το παρόν) πέντε ακόμα ταινίες: δύο που θα ολοκληρώσουν την τρέχουσα τριλογία και άλλα τρία spinoffs που εστιάζουν σε διαφορετικές πτυχές του σύμπαντος του Λούκας. Ας δούμε πότε κάνουν πρεμιέρα.

Rogue One: A Star Wars Story


Κλείσιμο

Το πρώτο spinoff του franchise μετρά αντίστροφα για να βγει στις αίθουσες. Η ιστορία εκτυλίσσεται πριν από τα γεγονότα του πρώτου επεισοδίου της αρχικής τριλογίας και ρίχνει φως στην προσπάθεια των Επαναστατών να κλέψουν τα σχέδια του Death Star από τα χέρια της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, τα οποία στη συνέχεια κατέληξαν στην πριγκίπισσα Λέια. Σκηνοθετεί ο Γκάρεθ Έντουαρντς και πρωταγωνιστούν η Φελίσιτι Τζόουνς, ο Μαντς Μίκελσεν και ο Φόρεστ Γουίτακερ. Μεγάλο comeback κάνει ο Νταρθ Βέιντερ.
Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου (Ελλάδα)


Star Wars: Episode VIII



Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ως προς την πλοκή, όμως υπάρχουν ένα-δύο σιγουράκια: η Ρέι (Ντέιζι Ρίντλεϊ) θα αρχίσει την εκπαίδευσή της για να γίνει Τζεντάι δίπλα στον Λουκ Σκάιγουοκερ (Μαρκ Χάμιλ) αν και σίγουρα ο τελευταίος θα έχει αρχικά τις αντιρρήσεις του, ενώ ο ολίγον ανισσόροπος Κάιλο Ρεν (Άνταμ Ντράιβερ) θα εντατικοποιήσει τα μαθήματά του για να γίνει Σιθ -ή κάτι εξίσου κακό- δίπλα στον Ανώτατο Ηγέτη Σνόουκ (Άντι Σέρκις). Η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2017, όμως πήρε μία επτάμηνη αναβολή. Σκηνοθετεί ο Ράιαν Τζόνσον, ενώ ο αειθαλής Τζον Γουίλιαμς υπογράφει και πάλι τη μουσική.
Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου 2017 (ΗΠΑ)

Star Wars Anthology: Han Solo (προσωρινός τίτλος)



Το δεύτερο στη σειρά spinoff κάνει επίσης μία αναδρομή στο παρελθόν του “Star wars”, καθώς αφηγείται τα κατορθώματα του Χαν Σόλο ενώ ήταν ακόμα νέος. Ο Άλντεν Έρενραϊχ παίρνει τη σκυτάλη από τον Χάρισον Φορντ στον ρόλο του λαθρέμπορου με τη χρυσή καρδιά, ενώ στο καστ έχουν ανακοινωθεί επίσης ο Ντόναλντ Γκλόβερ σε έναν επίσης γνώριμο ρόλο, αυτόν του Λάντο Καλρίσιαν, καθώς και η Εμίλια Κλαρκ! Σκηνοθετούν ο Φιλ Λορντ και ο Κρίστοφερ Μίλερ.
Πρεμιέρα: 25 Μαΐου 2018 (ΗΠΑ)

Star Wars: Episode IX

Εδώ βρισκόμαστε σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά, μια και οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση θα αποτελούσε spoiler για το προηγούμενο επεισόδιο. Ίσως να τολμήσουμε να μαντέψουμε ότι θα κερδίσουν οι καλοί, όπως στην «Επιστροφή των Τζεντάι»; Από τους συντελεστές και το καστ, γνωρίζουμε μόνο το όνομα του σκηνοθέτη: Κολίν Τρεβόροου (“Jurassic World”).
Πρεμιέρα: 2019


Star Wars Anthology: Boba Fett



Ο Μπόμπα Φετ έχει αποκτήσει το δικό του κοινό. Ή, καλύτερα, έχει αναδειχθεί σε καλτ φιγούρα χάρη στην αδίστακτη φύση του και τον τυχοδιωκτικό του χαρακτήρα - όχι ότι του βγήκε σε καλό, αν θυμηθούμε το ατυχές περιστατικό στον λάκκο του Σάρλακ. Όπως και να έχει, η Disney ετοιμάζει μία ταινία με κεντρικό ήρωα τον κυνηγό κεφαλών - και πάλι, στα νεανικά του χρόνια. Θα είναι το πρώτο spinoff μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας. Και αυτά είναι όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής.
Πρεμιέρα: 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης