Οι αφίσες κάτω

Οι αφίσες κάτω

Η κοινωνική επιχείρηση Birdland οργανώνει αυτή την Κυριακή μία δράση για τον καθαρισμό κεντρικών δρόμων του κέντρου της Αθήνας από αφίσες

Οι αφίσες κάτω
Ένα κοινό γνώρισμα του κέντρου της Αθήνας είναι ότι η ρύπανση που βλέπουμε κάτω στον δρόμο φτάνει ψηλά, έως τους τοίχους. Αφίσες, η μία κολλημένη πάνω στην άλλη έχουν κάνει ένα αντιαισθητικό κολάζ που επιτείνει την αγανάκτηση του κόσμου. Κοιτώντας όλον αυτόν τον χαμό, έχουμε αναρωτηθεί, άραγε, ποτέ πού καταλήγει το χαρτί των αφισών που κατακλύζει την πόλη; Ποιος καθαρίζει την Αθήνα μας από τις αφίσες, τις κόλλες, τα σελοτέιπ και τα αυτοκόλλητα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διαφήμιση στο δρόμο και στις βιτρίνες των καταστημάτων; Πιστεύουμε, αλήθεια, ότι η αφισορύπανση ωφελεί τους διαφημιζόμενους καλλιτέχνες και οργανισμούς που επιθυμούν να προβληθούν; 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί μια πρωτότυπη ιδέα ξεκινάει στη συμβολή Αιόλου & Σταδίου από την κοινωνική συνεργατική επιχείρηση Birdland. Η καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει σέβομαι την πόλη μου!» αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την παύση της αστικής αφισορύπανσης και την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η υπαίθρια διαφήμιση λόγω της αλόγιστης σπατάλης χαρτιού και της φθοράς των επιφανειών που χρησιμοποιούνται. 

Κλείσιμο
Μέλη της Birdland και εθελοντές με ελεύθερη συμμετοχή αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τέσσερις κεντρικές οδούς της Αθήνας (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος) από στρώματα αφισών που δεν χρησιμοποιούνται, σελοτέιπ, αυτοκόλλητων και κόλλας, σε τοίχους, κολώνες και βιτρίνες καταστημάτων. Όλα, δε, τα υλικά που θα συλλεχθούν θα καταλήξουν στην ανακύκλωση. Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει ελεύθερη ανοιχτή συζήτηση, στις 15.00 στην πλατεία Κοραή. Φιλοδοξία της επιχείρησης είναι να ακολουθήσουν και άλλες Κυριακές, όπου θα καθαριστούν κι άλλες περιοχές της Αθήνα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση αναμένεται να επεκταθεί στο Ιστορικό Κέντρο, την περιοχή της Ομόνοιας, τα Εξάρχεια και τη Νεάπολη, το  Σύνταγμα, το Γκάζι, τον Κεραμεικό, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι κ.ά. Επίσης, επιθυμία της Birdland είναι να παροτρύνει τον κόσμο ώστε να γίνεται σωστή αφισοκόλληση η οποία θα προσφέρει καλή παρουσία του διαφημιστικού υλικού, ικανοποίηση των καλλιτεχνών που διαφημίζονται και φιλικότητα στο ήδη επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον.

Info
Δηλώσεις συμμετοχής: info@birdland.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης