Γιατί οι Chickn πέρασαν τον δρόμο;

Γιατί οι Chickn πέρασαν τον δρόμο;

Οι Chickn παρουσιάζουν στο Gagarin τον πρώτο τους δίσκο

Γιατί οι Chickn πέρασαν τον δρόμο;
Οι Chickn κατάφεραν να κάνουν την αθηναϊκή μουσική σκηνή να παραμιλάει για αυτούς τις τελευταίες εβδομάδες. Και τώρα ήρθε η ώρα για το αυριανό μεγάλο τους live στο Gagarin, στο οποίο θα παρουσιάσουν τον δίσκο τους που φέρει το όνομά τους.

Η μπάντα έχει λίγα χρόνια στο ενεργητικό της. Δημιουργήθηκε τα Χριστούγεννα του 2012 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013, οπότε και ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Οι ίδιοι λένε ότι παίζουν Jetztzeit rock, το ροκ της σημερινής εποχής. Ωστόσο, ο ήχος τους βρίθει στοιχείων που παραπέμπουν απευθείας στα '60s και '70s.

Κλείσιμο
Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους, καθώς και η τάση τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Έχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το εκάστοτε line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς.



Οι Chickn έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν στην αγγλόφωνη αθηναϊκή σκηνή για τα εκρηκτικά live με τις απρόσμενες καταλήξεις, τα impromptu, εκτεταμένα τζαμαρίσματα και τα μυστήρια setlists. Κάθε εμφάνισή τους είναι μοναδική γιατί, την ώρα της συναυλίας, διαθέσεις, ήχοι, ακόμα και η σύνθεση της μπάντας, αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ανάποδες γκρούβες, μανιώδη riffs και φωνητικά με ιδιοσυγκρασία συνθέτουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.



Με τον ενθουσιασμό που ακολούθησε την εμφάνισή τους δίπλα στους Budos Band να μην έχει κοπάσει, οι Chickn επιστρέφουν στο Gagarin για να γιορτάσουν το δισκογραφικό ντεμπούτο τους (ο “Chickn” κυκλοφορεί από τις 10 Οκτωβρίου σε διπλό βινύλιο με bonus cd και digital album από την Inner Ear) με ένα φιλόδοξο live. Στη σκηνή θα ανέβουν αρκετοί ακόμη μουσικοί, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα όνειρο χρόνων: να μπορέσουν όλοι όσοι, κατά καιρούς, στελέχωσαν αυτό το μουσικό όχημα να παίξουν επιτέλους μαζί. Special guests της συναυλίας, οι A Victim Of Society.

Info
Chickn & A Victim Of Society
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης