Και νικητής… η Οργάνωση Γη!

Και νικητής… η Οργάνωση Γη!

Στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μαχαίρα η ελληνική Οργάνωση Γη αναδείχθηκε πρώτη νικήτρια σε έναν πολύ σημαντικό διεθνή διαγωνισμό: το #NatureForAll, που έγινε στη μακρινή Χαβάη

Και νικητής… η Οργάνωση Γη!
Στο τελικό στάδιο: τρεις φιναλίστ, ένας νικητής. Η Maria Nieves πρόεδρος και συνιδρύτρια της AcroTerra από το Μεξικό, ο Jeff Kirschner, ιδρυτής της κοινότητας Litterati από το Σαν Φρανσίσκο και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διευθυντής της Οργάνωσης Γη. Και νικητής του διαγωνισμού #NatureForAll Greenhouse, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας.

Έτσι, η Οργάνωση Γη δια του εκπροσώπου της ήρθε πρώτη στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη, στις 5 Σεπτεμβρίου- έναν διαγωνισμό για την ανάδειξη του φορέα με τις πιο δημιουργικές πρακτικές σύνδεσης του ανθρώπου με τη Φύση και συγκέντρωσε 110 πρωτοβουλιών από 42 χώρες.

Κλείσιμο
Το #NatureForAll είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που σκοπό έχει να εμπνεύσει μια νέα γενιά από στοχαστές, αλλά και ακτιβιστές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, να επιτύχει τη σύνδεση με την φύση και την ανάληψη δράσης για την υποστήριξη συνομιλιών. Επιπλέον στόχοι του είναι να λειτουργήσει ως κομβικό σημείο ανάδειξης ορθών πρακτικών, καινοτόμων προσεγγίσεων και δημιουργικών προσπαθειών, να εμπνεύσει νέους υποστηρικτές και να ενισχύσει την κατανόηση και την ευαισθητοποίηση, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συνδεθούν με τη φύση.

Ο πυρήνας του εγχειρήματος βασίζεται σε μια πολύ απλή ιδέα: Όσο περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν την εμπειρία της σύνδεσης με τη φύση και μοιράζονται την αγάπη τους για αυτή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η υποστήριξη για τη διατήρησή της.

To #NatureForAll συνεργάζεται για αυτό τον σκοπό με πολλούς εταίρους ανάμεσα στους οποίους γνωστές οργανώσεις όπως η WWF, το National Geographic και την GoogleEarthOutreach.

Και λίγα λόγια για την Οργάνωση Γη, που κλείνει 6 χρόνια ζωής και λειτουργίας. Η ίδια έχει μεταμορφώσει έναν χώρο στο Ίλιον σε οικολογικό πάρκο. Εκεί φέρνει τον κόσμο κοντά στη φύση με φυτεύσεις, μαγειρέματα, ομιλίες, προγράμματα για παιδιά, νέους και ανέργους, με εργαλείο τις βιωματικές δράσεις και στόχο τις βιώσιμες λύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης