100 τσιγγάνικα βιολιά στο Ηρώδειο

100 τσιγγάνικα βιολιά στο Ηρώδειο

Η αγαπημένη The Budapest Gypsy Symphony Orchestra επιστρέφει στην Ελλάδα και μας δίνει ραντεβού για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 8 Σεπτεμβρίου

100 τσιγγάνικα βιολιά στο Ηρώδειο

Η αγαπημένη The Budapest Gypsy Symphony Orchestra επιστρέφει στην Ελλάδα και μας δίνει ραντεβού για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 8 Σεπτεμβρίου

Κλείσιμο

54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 δεξιοτέχνες σολίστες απαρτίζουν μία από τις πιο ξεχωριστές ορχήστρες της Ευρώπης, που στις φλέβες της κυλάει τσιγγάνικο αίμα. Η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης -στα ουγγρικά “Szaztagu Ciganyzenekar”, που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα»- έχει ξανάρθει στη χώρα μας ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς και αποκτώντας πολλούς fans. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που μία συναυλία της θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, κάτι που αναμένεται να μετατρέψει το θέαμα και το ακρόαμα σε μία μοναδική εμπειρία.

Οι 100 μουσικοί της παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν, κάνουν παραλλαγές χωρίς όμως ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις, παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.



Μετρώντας πια 31 χρόνια ζωής, η Ορχήστρα προκαλεί ενθουσιασμό όπου εμφανίζεται κάνοντας μερικούς να αναφωνήσουν ότι είναι σαν να ακούς 100 μικρούς Παγκανίνι μαζί! Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένα με ουγγρική τσιγγάνικη στολή, τα μέλη της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti.

Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, οι μουσικοί ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, του Georges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo de Sarasate και του Johann Strauss Πατέρα και Υιού. Την ορχήστρα διευθύνει ο Jószef Lendvai Csócsi, ενώ ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της είναι ο Oszkar Okros, ο καλύτερος μουσικός κυμβάλου στον κόσμο. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία μαγική βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης με 100 τσιγγάνικα βιολιά να παίζουν με μαεστρία κάτω από τον αττικό ουρανό.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης