Πανσέληνος στη Δήλο με την Αρβανιτάκη

Πανσέληνος στη Δήλο με την Αρβανιτάκη

Μία μαγική βραδιά θα είναι αυτή της 17ης Ιουλίου στη Δήλο. Κάτω από την Πανσέληνο του Ιουλίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών

Πανσέληνος στη Δήλο με την Αρβανιτάκη

Μία μαγική βραδιά θα είναι αυτή της 17ης Ιουλίου στη Δήλο. Κάτω από την Πανσέληνο του Ιουλίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών

Κλείσιμο

Φανταστείτε το σκηνικό: το φεγγάρι ολόγιομο από ψηλά να ρίχνει το φως του στο αρχαίο σκηνικό της Δήλου, την ώρα που το Αιγαίο αγκαλιάζει την υπέροχη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που αρθρώνει τα πολύτιμα λόγια των ποιητών μας ντυμένα με εξαιρετικές μελωδίες. Μία μοναδική εμπειρία, που θα ζήσουν όσοι καταφέρουν να βρεθούν στη Δήλο στις 17 Ιουλίου.


Η συναυλία «Δεύτερη Ζωή», με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, είναι ό,τι πιο ταιριαστό μπορούμε να φανταστούμε σε έναν τέτοιο χώρο και με ένα τέτοιο φεγγάρι. Ποιήματα της Σαπφούς, του Λαπαθιώτη, της Πολυδούρη, του Ελύτη, του Καρυωτάκη, του Γκανά συναντούν τις μουσικές καταξιωμένων συνθετών και τη θεία φωνή της Ελευθερίας στο μικροσκοπικό «ιερό» νησάκι του Αιγαίου.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι από τις λίγες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, που έχουν τραγουδήσει και δισκογραφήσει τόση πολλή ελληνική ποίηση στη διαδρομή της καριέρας τους. Από το ξεκίνημά της το 1981 ερμηνεύει τραγούδια του ποιητή Γιάννη Ιωάννου σε μουσική Νίκου Μαμαγκάκη στο ιστορικό «Κέντρο Διερχομένων». Το 1987 συμμετέχει στο δίσκο του Νίκου Ξυδάκη «Κοντά στη δόξα μια στιγμή» ερμηνεύοντας το «Ερωτικό» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Το 1994 συνεργάζεται με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά στον δίσκο «Τα κορμιά και τα μαχαίρια».

Το 1996 παρουσιάζει το μαγικό άλμπουμ «Τραγούδια για τους μήνες», όπου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μελοποιεί ποίηση Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Οδυσσέα Ελύτη, Μιχάλη Γκανά αλλά και δίστιχα της δημοτικής παράδοσης, ενώ το 2008 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της βασισμένο εξ ολοκλήρου στον ποιητικό λόγο με το Νίκο Ξυδάκη να μελοποιεί έργα της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη και Κ.Χ. Μύρη, αλλά και Κώστα Καρυωτάκη και Διονύση Καψάλη με τίτλο «Γρήγορα η ώρα πέρασε».

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του αρχαιολογικού έργου στη Δήλο. Θα υπάρξει μάλιστα πλοίο που θα αναχωρήσει από τη Μύκονο την ίδια μέρα στις 7:30 το απόγευμα. Το εισιτήριο είναι 50 ευρώ, τιμή που συμπεριλαμβάνει και τη μεταφορά με το πλοίο.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης