H Οδύσσεια σε ένα… πατάρι!

H Οδύσσεια σε ένα… πατάρι!

Πέντε ηθοποιοί, σε μία πλατφόρμα 1x1,60 μέτρα, 75 εκατοστά πάνω από τη γη, παρουσιάζουν το έπος του Ομήρου μέσα σε μία ώρα

H Οδύσσεια σε ένα… πατάρι!
Η «Οδύσσεια» του Ομήρου, όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η πιο ξεχωριστή και ταλαντούχα θεατρική ομάδα της Αθήνας, οι υπέροχοι “Patari Project”, επιστρέφουν από τις 10 Οκτωβρίου στο θέατρο Olvio επαναλαμβάνοντας τη δική τους εκδοχή της «Οδύσσειας» για μόνο έξι παραστάσεις (10, 11, 17, 18, 24 & 25 Οκτωβρίου).



Αν δεν έχεις δει τους Patari Project θα πρέπει να τους δεις άμεσα. Αν πάλι τους έχεις δει, είναι βέβαιο ότι θα θες να τους ξαναδείς. Κάθε παράστασή τους είναι μία εμπειρία. To σώμα και ο λόγος σε απόλυτη αρμονία μέσα από την τεχνική της πλατφόρμας. Το σωματικό θέατρο όπως δεν το έχετε φανταστεί! Οι παραστάσεις των Patari δεν είναι δήθεν. Ξεχειλίζουν από ενέργεια, χιούμορ και φαντασία.

Κλείσιμο


Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη Σοφία Πάσχου, τον ιθύνων νου των Patari Project, να μου εξομολογείται σε παλιότερη συνάντησή μας την εμπειρία της από την πρώτη φορά που δίδαξε σε Δραματική Σχολή: «Λέω στα παιδιά να κάνουμε έναν κύκλο και θυμάμαι ότι η ενέργεια που υπήρχε ήταν λες και κάναμε βουντού! Όλοι με μαύρα ρούχα, με πρόσωπα ανέκφραστα, λες και έκαναν κάτι πολύ σοβαρό. Και λέω, τι λέτε, ρε παιδιά! Πάμε να κάνουμε τον σκύλο». Τα λόγια της Σοφίας είναι χαρακτηριστικά του στίγματος των Patari.



Η περσινή τους «Οδύσσεια» ήταν χάρμα οφθαλμών. Πέντε ηθοποιοί, σε μία πλατφόρμα 1x1,60 μέτρα, 75 εκατοστά πάνω από τη γη, παρουσιάζουν το έπος του Ομήρου μέσα σε μία ώρα. Χωρίς σκηνικά, χωρίς κοστούμια, χωρίς φώτα. Με μόνο όπλο τα σώματά τους και τις φωνές τους. Κι όμως το ταξίδι για την Ιθάκη αποδεικνύεται συναρπαστικό. Ολόκληροι κόσμοι αποκαλύπτονται μπροστά μας. Το ταξίδι του Οδυσσέα γίνεται δικό μας ταξίδι μέσα από ένα θέατρο πηγαίο και παιχνιδιάρικο. Ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Θεοδόσης Κώνστας, η Σάντυ Σπυρίδη, ο Μιχάλης Κουμαριανός και η Εριφύλη Στεφανίδου ανεβαίνουν στο πατάρι και με την καθοδήγηση της Σοφίας Πάσχου μας χαρίζουν ένα θέατρο με ψυχή και… θέα! Μην τους χάσετε! Για έξι μόνο παραστάσεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης