Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό της γρίπης Η1Ν1, από τα συμπτώματα και τον τρόπο μετάδοσης μέχρι τους τρόπους δράσης σε περίπτωση που παρουσιάσετε ύποπτα συμπτώματα

191216170335_gripi-1280x720
Τι είναι ο ιός της γρίπης Η1Ν1;

Η γρίπη που ονομάζεται επίσης γρίπη Η1Ν1 οφείλεται σε έναν ιό που εμφανίστηκε το 2009 και προσβάλλει τους ανθρώπους. Αρχικά, η γρίπη ονομάστηκε γρίπη των χοίρων, γιατί ο ιός περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε έναν συνδυασμό που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ιό για τον οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει ανοσία στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αναπαραγωγικής ηλικίας και για τον λόγο αυτό προκάλεσε και πανδημία γρίπης στον πλανήτη μας. Ανοσία ενδέχεται να έχουν κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία είχαν εκτεθεί σε ιούς τύπου Α (Η1Ν1) που κυκλοφορούσαν πριν το 1957.

Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού της γρίπης;

Τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 περιλαμβάνουν: αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού, βήχα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και έμετοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης