Ποιοι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα πατήσουν τα 85 – Ανήκετε σ’ αυτούς;

200205160054_black-haired-woman-hugging-gray-pillow-near-glass-panel-920386

Αν ανήκετε σε αυτούς που ανακαλύπτουν πάντα ένα θετικό σε κάθε αρνητική κατάσταση και δεν αφήνετε να σας καταβάλλουν οι δυσκολίες, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε καρδιαγγειακές παθήσεις, να ξεπεράσετε το προσδόκιμο ζωής και να... πιάσετε τα 85

Όλοι θέλουμε να είμαστε κοντά σε αισιόδοξους ανθρώπους, που βγάζουν καλή διάθεση και είναι σίγουροι για το μέλλον, αποπνέοντας θετική αύρα και καλόβολη συμπεριφορά. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο προσόν των ανθρώπων που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, δεν μεμψιμοιρούν και δεν γκρινιάζουν. Όπως δείχνουν έρευνες είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο και με περισσότερη υγεία.

Η πιο πρόσφατη προσέγγιση αυτού του θέματος δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ψηφιακή πλατφόρμα JAMA Network, όπου καρδιολόγοι και ειδικοί της επιστήμης της συμπεριφοράς ένωσαν δυνάμεις και συνδύασαν δεδομένα πάνω από 15 μελετών, για να μετρήσουν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας, καρδιαγγειακών συμβάντων και θανάτου. Σχεδόν 230.000 άτομα συμμετείχαν συνολικά στις έρευνες αυτές, οπότε τα αποτελέσματα θεωρούνται κάτι παραπάνω από αξιόπιστα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Τ

Το ζητούμενο δεν είναι να φτάσω τα 85 αλλά πόσο υγιής θα γεράσω και μέχρι πότε θα πρέπει να δουλεύω κι αν θα έχω δουλειά γιατί στα 74 που λένε ότι θα πάρω σύνταξη θα πρέπει να υπάρχει εργοδότης που να θέλει να με απασχολεί και να έχω πρότερο βιο αθλητή ώστε να είμαι Ι1. Δεν είμαστε όλοι Δ.Υ., επιχειρηματίες ή εισοδηματίες.

Dr.

Τα 85 θα τα πατήσουν οι παρτάκηδες, οι ΔΥ στων οποίων τα σπίτια η συνταξάρα έρχεται από τα 45, και όσοι είναι γενικότερα αναίσθητοι και αδιάφοροι.

Θανάσης

Η γυναίκα μου με πέθανε στην γκρίνια. Αυτή ξεπέρασε τα 90 κι εγώ λιώνω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης