Θαλασσινά και Οστρακοειδή: Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση

Θαλασσινά και Οστρακοειδή: Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την περίοδο της Σαρακοστής παρατηρούνται κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση οστρακοειδών, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωσή τους

oysters_2316349561__1_
H νηστεία της Σαρακοστής ξεκίνησε την Καθαρά Δευτέρα, και διαρκεί, έως το Σάββατο 4 Μαΐου 2024.

Όσοι επιλέγουν να νηστέψουν δεν καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά, ενώ καταναλώνουν τροφές όπως δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, μαλάκια και οστρακοειδή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, στη χώρα μας έχουν σημειωθεί κατά καιρούς την περίοδο αυτή κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση οστρακοειδών, η οποία παρουσιάζει αύξηση την περίοδο της Σαρακοστής, τόσο εντός όσο και εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης