Λιπώδες ήπαρ: Η ψυχική διαταραχή που απειλεί τους πάσχοντες από μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα

Λιπώδες ήπαρ: Η ψυχική διαταραχή που απειλεί τους πάσχοντες από μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα

Μια συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή φαίνεται να συσχετίζεται με τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι θα πρέπει να διαγιγνώσκεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται κατά προτεραιότητα

personality_disorder
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος αποτελεί σήμερα την πιο κοινή μορφή χρόνιας ηπατικής νόσου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με μια καταγραφή του 2011, αναφέρθηκε ως επικρατούσα στο 25% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού. Πρόκειται για μια μεταβολική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία λιπιδίων στο ήπαρ, η οποία ωστόσο δεν οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ενώ στα αρχικά της στάδια μπορεί να έχει λίγα συμπτώματα, η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί σε κίρρωση και ηπατική ανεπάρκεια, ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι διαβητικοί. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η νόσος θεωρείται υπεύθυνη για μια σημαντική αύξηση θανάτων που σχετίζονται με το ήπαρ. Ειδικότερα στις βιομηχανικές χώρες, οι θάνατοι από ηπατική νόσο έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης