Κλιματική αλλαγή – Ελλάδα: Το αποτύπωμά της στην υγεία – Δύο νέες μελέτες

Κλιματική αλλαγή – Ελλάδα: Το αποτύπωμά της στην υγεία – Δύο νέες μελέτες

Τα συσσωρευμένα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των εγκύων, των νεογέννητων και των βρεφών, ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Δύο μελέτες που θα «τρέξουν» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα διερευνήσουν τις επιπτώσεις

woman_nature
Η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν παραπέμπει πλέον στο μέλλον. Η κρίση έχει φτάσει και γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική πλήττονται από ακραίες θερμοκρασίες και πυρκαγιές. Οι υγειονομικές αρχές απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για προστασία από τον καύσωνα, ανεβάζουν το επίπεδο συναγερμού και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες με τις κατάλληλες πολιτικές.

Στην Ελλάδα, ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ οι υγειονομικές υπηρεσίες προετοιμάζονται για την αποφυγή επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Υγεία. Η χθεσινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας από μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, με αφορμή τον πολυήμερο καύσωνα, ήταν ουσιαστικά μία πρόγευση της νέας πραγματικότητας και της αυξημένης προσοχής από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης