Ποια μωρά «μιλούν» πρώτα; Όχι αυτά που φαντάζεστε

Ποια μωρά «μιλούν» πρώτα; Όχι αυτά που φαντάζεστε

Περισσότερο φως ρίχνει πρόσφατη μελέτη στις έμφυλες διαφορές κατά τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, αναδεικνύοντας πού υπερέχει κάθε φύλου στα πρώτα στάδια μέχρι την ομιλία

baby_boy_child
Μάλλον θα πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς όταν αναφερόμαστε στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού και στη διατύπωση ότι τα κορίτσια θα μιλήσουν πρώτα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο iScience, πράγματι τα κορίτσια μετά την ηλικία του ενός έτους θα δείξουν μεγαλύτερη πρόοδο στην ομιλία. Μέχρι τότε όμως, το προβάδισμα θα έχουν τα αγόρια.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις μελέτησε τα στάδια της γλωσσικής ανάπτυξης 5.899 παιδιών έως την ηλικία των 2 ετών, μέσα από 450.000 ώρες ολοήμερων ηχογραφήσεων σε μια ηλεκτρονική συσκευή. Η ανάλυση των ηχητικών δεδομένων αποκάλυψε ότι τα αγόρια υπερτερούν στο προγλωσσικό στάδιο, έως και την ηλικία 12 μηνών δηλαδή οπότε το παιδί αρχίζει να παράγει φωνήματα όπως άναρθρες κραυγές για να εκφράσει τον πόνο ή πείνα κ.ο.κ. ή να αντιδράσει σε διάφορα ερεθίσματα (π.χ. ένας θόρυβος), και στην πορεία ξεκινά τις ηχομιμητικές φωνοποιήσεις και το βάβισμα (π.χ. μπα, να, μα, γκουγκου).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης