Φάρμακα: Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις τιμών και στα σκευάσματα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ

Φάρμακα: Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις τιμών και στα σκευάσματα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ

Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους στον ΕΟΦ για αύξηση τιμών, και αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται με βάση τρία κριτήρια: την τιμή τους, τον όγκο πωλήσεων και το κοστολόγιο

221122151610_farmaka1
Αυξήσεις τιμών σε φτηνά φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τα πολύ φθηνά φάρμακα των οποίων οι τιμές θα αυξηθούν, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να διατηρηθούν τα φθηνά φάρμακα στην αγορά. Όπως έχει επισημάνει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αν και ο νόμος δεν επιτρέπει αυξήσεις τιμών, μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ήδη, αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους στον ΕΟΦ και αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται με βάση τρία κριτήρια: την τιμή τους, τον όγκο πωλήσεων και το κοστολόγιο (συνυπολογίζοντας και το clawback).
Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έχει ανακοινωθεί από το καλοκαίρι, με στόχο να αποτραπεί η απόσυρση των φαρμάκων των οποίων η τιμή κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας τα ασύμφορα για τις επιχειρήσεις.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Πλεύρης, τα φάρμακα αυτά είναι κατά βάση γενόσημα ή πρωτότυπα των οποίων η πατέντα έχει λήξει.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης