Εμβολιασμοί: Σημαντικό πισωγύρισμα λόγω κορωνοϊού – Τι συμβαίνει με τα HPV εμβόλια

Εμβολιασμοί: Σημαντικό πισωγύρισμα λόγω κορωνοϊού – Τι συμβαίνει με τα HPV εμβόλια

Παρά την ύπαρξη της παρέμβασης αναπλήρωσης των χαμένων HPV δόσεων, οι εμβολιαστικές δόσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε κορίτσια κατά το 2022 θα είναι θα είναι κατά 12.5-29.5% χαμηλότερες σε σχέση με το 2021

220519122645_covid_vaccine
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ενέκυψαν λόγω της πανδημίας, ήταν ο δραματικός περιορισμός των εμβολιασμών παιδιών αλλά και ενηλίκων λόγω δυσχέρειας στην προσβασιμότητα και τις επιφυλάξεις για τις δομές υγείας. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα ιδιαίτερα σημαντικό εμβολιαστικό κενό το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμoνες δεν είναι εύκολο να καλυφθεί και υπάρχει το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να βιώσουμε τις επιπτώσεις του.

Παρά λοιπόν τη σημαντικότητα της απρόσκοπτης συνέχισης των εμβολιαστικών προγραμμάτων, η COVID-19 πανδημία προκάλεσε σημαντικές δυσλειτουργίες στους εμβολιασμός ρουτίνας παιδιών και εφήβων. Σύμφωνα με κοινή έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Unicef, η πανδημία και η παραπληροφόρηση ευθύνονται για τη μεγαλύτερη μείωση εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες στον εμβολιασμό παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης