Θυμώνετε και εξοργίζεστε όταν πεινάτε; Δεν είναι ιδέα σας – Τι δείχνει η έρευνα

Θυμώνετε και εξοργίζεστε όταν πεινάτε; Δεν είναι ιδέα σας – Τι δείχνει η έρευνα

Έχετε βρεθεί ποτέ σε θέση να νιώθετε εκνευρισμένοι και μόλις φάτε να νιώθετε μια ανακούφιση; Νεότερη μελέτη υποστηρίζει ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και διαπιστώνει ότι η πείνα μπορεί πραγματικά να μας εξοργίσει

220707145013_peina
Μπορεί η λαχτάρα μας για φαγητό να επηρεάσει τα συναισθήματά μας σε καθημερινό επίπεδο; Η εμπειρία των παικτών από τα ριάλιτι επιβίωσης θα μας οδηγούσαν να απαντήσουμε καταφατικά, φαίνεται όμως πως το επιβεβαιώνουν και τα πειράματα των επιστημόνων. Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE, το αίσθημα της πείνας μπορεί πραγματικά να μας γεμίσει με συναισθήματα θυμού, αυξάνοντας την ευερεθιστότητα.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι και η πρώτη που επιχειρεί να διερευνήσει αυτή τη συσχέτιση της πείνας με τον θυμό στην καθημερινή μας ζωή. Με επικεφαλής ακαδημαϊκούς από το Anglia Ruskin University (ARU) στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Karl Landsteiner University of Health Sciences στην Αυστρία, διαπιστώθηκε επίσης ότι όταν είμαστε πεινασμένοι, μειώνονται και τα επίπεδα της ευχαρίστησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης