Υπογονιμότητα: Οι παθήσεις που καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας

Υπογονιμότητα: Οι παθήσεις που καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας

Λύσεις σε ιατρικά προβλήματα και κάποια παθολογικά αίτια της υπογονομότητας σε άνδρες και γυναίκες μπορούν να δοθούν μέσω των ασφαλιστικών καλύψεων των προγραμμάτων υγείας

gonimotita
Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα υπογονιμότητας είναι αφιερωμένη η 15η Ιουνίου που, όπως και κάθε χρόνο κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Assisted Conception Taskforce (ACT), έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), υπογόνιμο θα θεωρηθεί ένα ζευγάρι που δεν θα έχει επιτύχει τη σύλληψη έπειτα από ένα έτος συχνών σεξουαλικών επαφών χωρίς τη χρήση αντισύλληψης. Όπως επισημαίνει ο Π.Ο.Υ., η υπογονιμότητα είναι μια διαταραχή της υγείας που χρήζει αντιμετώπισης.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση θα αναζητήσουν τη λύση πολλά ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, με την Ελλάδα να καταγράφει υψηλότερα ποσοστά ετήσιων γεννήσεων μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, ήτοι πάνω από το 5% έναντι 2-3%, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ειδικότερα για τη χώρα μας, η διαδικασία της εξωσωματική γονιμοποίησης διευκολύνεται και διευρύνεται, χάρη στις δύο αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο αναφορικά με την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 54 έτη και τη νομική κατοχύρωση της κρυοσυντήρησης ωαρίων για κοινωνικούς λόγους μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης