Χάπια με διπλή δράση: Προστατεύουν από οστεοπόρωση και πνευμονία

Χάπια με διπλή δράση: Προστατεύουν από οστεοπόρωση και πνευμονία

Μια γνωστή και αποτελεσματική κατηγορία φαρμάκων για την ενδυνάμωση των οστών και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, φαίνεται ότι έχει και μια ακόμη ενδιαφέρουσα δράση κατά των σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων

210524170636_pill_farmaka
Μια ακόμη χρήση της θεραπείας για την οστεοπόρωση ανακάλυψαν ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Garvan. Σύμφωνα με την ανακάλυψή τους τα διφοσφωνικά – ευρείας χρήσης αγωγή για την οστεοπόρωση – φαίνεται οτι ενισχύουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στον πνεύμονα. Η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και τα κύτταρα αυτά αποτελούν τις πρώτες γραμμές άμυνας κατά των παθογόνων μικροοργανισμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο eLife η θεραπεία με διφωσφονικά διεγείρει τα μακροφάγα των πνευμόνων ώστε να αναπτύξουν μεγαλύτερη απόκριση έναντι τις ανοσολογικής πρόκλησης.

«Τα διφωσφονικά είναι μία ασφαλής και αποτελεσματική κατηγορία φαρμάκων για την οστεοπόρωση που αποτελούν το πρότυπο θεραπείας από το 1990» τόνισε ο επικεφαλής συγγραφέας, καθηγητής Mike Rogers και επικεφαλής του Εργαστηρίου Οστικής Θεραπείας στο Garvan.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης