Δύο διαταραχές που αυξήθηκαν θεαματικά εν μέσω πανδημίας

Δύο διαταραχές που αυξήθηκαν θεαματικά εν μέσω πανδημίας

Έως και κατά 175% αυξήθηκαν τα περιστατικά νοσηλείας για διατροφικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με το διάστημα πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη – Ποιες διαταραχές παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση και ποιες παρέμειναν σταθερές

211117162519_eating-disorder-1280x720
Νέα μελέτη υποδεικνύει ότι η πανδημία της COVID-19 οδήγησε σε έκρηξη του αριθμού όσων αναζητούν θεραπεία για τις διατροφικές διαταραχές. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, συγκεκριμένα, βρήκαν ότι το ποσοστό των ανθρώπων που νοσηλεύθηκαν για το πρόβλημα αυτό πέρσι διπλασιάστηκε.

Πριν την πανδημία περίπου 0,3 στους 100.000 Αμερικανούς χρειάζονταν θεραπεία για διατροφικές διαταραχές, με τον αριθμό αυτό να φτάνει στο 0,6 λίγους μήνες μετά την έναρξη των lockdown σε όλο τον κόσμο.

Οι διατροφικές διαταραχές σημειώνουν αυξητική τάση με τη νευρική ανορεξία και τη βουλιμία να κυριαρχούν. Τα αποτελέσματα παρέχουν στοιχεία για μια ακόμη έμμεση επίπτωση της πανδημίας στην υγεία των ανθρώπων.

Η ερευνητική ομάδα, που δημοσίευσε τα ευρήματά της στο JAMA Network Open, συγκέντρωσε ιατρικά δεδομένα από όλο τον κόσμο για να βρει τα ποσοστά των ιατρικών επισκέψεων και νοσηλειών για διατροφικές διαταραχές.

Κλείσιμο
Ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ένας μήνας με απρόσμενα μεγάλο αριθμό νοσηλειών για διατροφικές διαταραχές, με τους ερευνητές να εντοπίζουν 0,4 περιστατικά για κάθε 100.000 πληθυσμό. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, η τάση των αριθμών ήταν πτωτική, αλλά αυτό αντιστράφηκε γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης