Αναπνευστικές λοιμώξεις: Το πασίγνωστο αντιβιοτικό που ωφελεί πολύ λιγότερο από όσο πιστεύουμε

Αναπνευστικές λοιμώξεις: Το πασίγνωστο αντιβιοτικό που ωφελεί πολύ λιγότερο από όσο πιστεύουμε

Αναποτελεσματικό αναδεικνύεται ένα ευρέως διαδεδομένο αντιβιοτικό για τις αναπνευστικές λοιμώξεις των παιδιών κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δείτε τι διαπίστωσαν οι ερευνητές

210928192238_boy_sleep_ill_sick_arrwsto
Η χορήγηση αμοξυκιλλίνης σε παιδιά χωρίς διαγνωσμένη πνευμονία είναι αναποτελεσματική και δυνάμει επικίνδυνη, επισημαίνει πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και συμμετοχή από τα Πανεπιστήμια των Μπρίστολ, Οξφόρδης και Κάρντιφ. Την έρευνα που δημοσιεύεται στο Lancet, χρηματοδότησε το Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία (NIHR) της Βρετανίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη μελέτη με συμμετοχή ομάδας ελέγχου που διερεύνησε την αποτελεσματικότητα του πλέον διαδεδομένου αντιβιοτικού φαρμάκου για αναπνευστικές λοιμώξεις στα παιδιά. Τα ευρήματα προσθέτουν σημαντικές πληροφορίες για ένα πεδίο που έχει υποερευνηθεί καθώς, σε αντίθεση με τους ανηλίκους, σημαντικός αριθμός μελετών έχουν δείξει πως τα αντιβιοτικά σε ενήλικες με αναπνευστική λοίμωξη χωρίς επιπλοκές δεν έχουν καμία ουσιαστική δράση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης