Τρία προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν στην πανδημία

Τρία προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν στην πανδημία

Οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ορισμένα προβλήματα υγείας έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και επικεντρώνονται σε αυτά που καλούνται συχνότερα να αντιμετωπίσουν – Ποια είναι τα τρία βασικότερα και πώς μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς

210215173909_woman_mask_sad_stress
Το στρες, η απομόνωση και η διαταραχή της καθημερινής ρουτίνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν σημαντικό κόστος στην σωματική και ψυχική μας υγεία, οδηγώντας σε αύξηση των σχετικών προβλημάτων υγείας, που ποικίλλουν από την αύξηση του βάρους μέχρι τον πόνο στον αυχένα. Τρεις ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Rush παρουσιάζουν τα προβλήματα υγείας με τα οποία έρχονται πιο συχνά αντιμέτωποι και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής τους.

1. Παχυσαρκία
Ακόμα και πριν τον κορωνοϊό, η οικογενειακή γιατρός και ειδικευμένη στην παχυσαρκία, Naomi Parrella, MD παρατήρησε μια αύξηση στους ασθενείς που ζητούν βοήθεια για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το βάρος. Ο ερχομός της πανδημίας άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής, εργασίας, άσκησης και διατροφής των περισσότερων ανθρώπων, κάποιοι εκ των οποίων είδαν αυτή την κατάσταση ως λόγο για να δεσμευτούν και να επιτύχουν τους στόχους τους, ενώ άλλοι ως παράγοντα που ανέτρεψε όλες τις προηγούμενες προσπάθειές τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης