Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Πότε «καθαρίζει» ο οργανισμός από τον ιό

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Πότε «καθαρίζει» ο οργανισμός από τον ιό

Με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού, οι επιστήμονες τώρα συστήνουν την επανεξέταση των ασθενών με COVID-19 πάνω από τέσσερις εβδομάδες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων

200723075608_KORONAIOS-ELEGXOS-TEST-ELLADA-ARTHROU
Μία νέα πτυχή για τη διάρκεια της καραντίνας και τον επανέλεγχο των διαγνωσμένων με COVID-19 ασθενών αναδεικνύουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο BMJ Open, οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από COVID-19 θα πρέπει να εξετάζονται ξανά τέσσερις ή και περισσότερες εβδομάδες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο SARS-CoV-2, ο ιός που είναι υπεύθυνος για τη λοίμωξη COVID-19, χρειάζεται κατά μέσο όρο 30 ημέρες για να απεκκριθεί από τον οργανισμό μετά από ένα θετικό αποτελέσματα και 36 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Επίσης, ακόμα δεν είναι σαφές το πόσο μολυσματικό μπορεί να είναι ένα άτομο που βρίσκεται στη φάση της ανάρρωσης, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης