Γκρίζα μαλλιά: Έρευνα αποκαλύπτει ότι επανέρχονται στο φυσιολογικό τους χρώμα

Γκρίζα μαλλιά: Έρευνα αποκαλύπτει ότι επανέρχονται στο φυσιολογικό τους χρώμα

Είναι παραδεκτό ότι το γκριζάρισμα των μαλλιών οφείλεται στην ηλικία, αλλά και σε γενετικούς παράγοντες. Τώρα μία νέα αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι όχι μόνο το γκριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε άγχος και στρες, αλλά και ότι μπορεί να αναστραφεί

200603182644_man-in-black
Για πολλά χρόνια, η εμπειρική γνώση έχει δείξει ότι τα αγχωτικά γεγονότα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών, ακόμη και μέσα σε μία νύχτα και ακόμη και σε νεαρές ηλικίες. Αλλά ως τώρα, θεωρείτο ότι το γκριζάρισμα αυτό ήταν μη αναστρέψιμο. Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, συγκέντρωσε ενδείξεις και αποδείξεις ότι τα μαλλιά γίνονται γκρίζα λόγω του στρες και ότι εάν αυτός ο παράγοντας εκλείψει, τότε μπορούν να επανέλθουν στο φυσικό τους χρώμα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν το ρόλο της μελανίνης και ορισμένων πρωτεϊνών που δίνουν στα μαλλιά το φυσικό τους χρώμα. Για την έρευνα ζήτησαν από 14 εθελοντές να τους επιτρέψουν να μαζέψουν τρίχες από το κεφάλι τους και μερικά άλλα μέρη του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης