Φώτης Ντούλος: Το νέο δικαστήριο και η ζοφερή κατάσταση στην εντατική

Φώτης Ντούλος: Το νέο δικαστήριο και η ζοφερή κατάσταση στην εντατική

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία μίλησε για πολύ δύσκολες ώρες ενώ ο δικαστής δεν ανέστειλε την εγγύηση αλλά πήρε μια απόφαση ώστε να διευκολύνει την οικογένεια του αυτές τις κρίσιμες ώρες

ntoulosarth
Διασωλημένος και σε καταστολή μέσα στο δωμάτιο της εντατικής μονάδας του νοσοκομείου Τζακόμπι στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης βρίσκεται ο Φώτης Ντούλος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν μέχρι τώρα, ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις, που τον επισκέφθηκε περιέγραψε με τρεις λέξεις τις κρίσιμες ώρες που βιώνει ο πελάτης του.

«Η κατάσταση είναι ζοφερή» ήταν η φράση που είπε στους δημοσιογράφους που προσήλθαν χθες το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης στο δικαστήριο.

Εκεί όπου εκδικάστηκε το αίτημα αναστολής της εγγύησης του Ντούλου αφού η εταιρία που τον βοήθησε να καταβάλλει τα 6,000,000 δολάρια, βρήκε ανεπαρκή τα περιουσιακά στοιχεία που έβαλε ως εγγύηση ο επιχειρηματίας.

Με δεδομένη την σοβαρότητα της κατάστασης σε ότι αφορά την υγεία του πάλαι ποτέ γοητευτικού σκιέρ που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του, ο πρόεδρος και η υπεράσπιση προχώρησαν σε έναν δικαστικό ελιγμό.

Ο πρώτος δεν ανέστειλε την εγγύηση του Ντούλου, αλλά προχώρησε σε επανέκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο δεν θα εκδοθεί άμεσα, οπότε με το γράμμα του νόμου ο επιχειρηματίας δεν θεωρείται προς το παρόν κρατούμενος.

Κλείσιμο
Αυτό διευκολύνει την οικογένεια του, να τον επισκέπτεται συγκεκριμένες ώρες στο νοσοκομείο Τζακόμπι, όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από κλινική του Φάρμιγκτον, στην οποία μεταφέρθηκε αρχικά την Τετάρτη.

Το συγκεκριμένο θεραπευτικό ίδρυμα διαθέτει έναν ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης για θύματα που έχουν εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, όπως ο Ντούλος.

Ο πρώην σύζυγος της Τζένιφερ, που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάιο, βρέθηκε την Τετάρτη αναίσθητος μέσα στο γκαράζ, καθισμένος μέσα στο αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αναμμένη την μηχανή και ένα λάστιχο που έφευγε από την εξάτμιση έστελνε μέσα στο όχημα τα καυσαέρια, από ένα μόνο ελάχιστα ανοιχτό παράθυρο.

Μέχρι εκείνη την ημέρα είχε συλληφθεί τρεις φορές τις δύο με την κατηγορία απόκρυψης ζωτικών στοιχείων για την εξαφάνιση της πρώην συζύγου του.

Την τρίτη η κατηγορία ήταν πλέον για την δολοφονία της, σε μια υπόθεση που θυμίζει θρίλερ, αφού η σωρός της Τζένιφερ δεν έχει βρεθεί, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αρχών.

Στο πλευρό του έχει την οικογένειά του με προεξάρχουσα την αδερφή του Ρένα, ενώ μέχρι την ημέρα του απονενοημένου διαβήματος στο οποίο προέβη, του είχε απαγορευτεί η επικοινωνία με τα πέντε παιδιά του.

Η Ρένα Ντούλου επιβεβαίωσε με δήλωση της στο «Protothema.gr» την σοβαρότητα της κατάστασης του αδερφού της, λέγοντας ότι παλεύει για την ζωή του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Σημείωμα αυτοκτονίας δεν είχε βρεθεί μέχρι χθες, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων την Τετάρτη για την ύπαρξη του, η απάντηση αστυνομικού ήταν ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τελικά χθες, Πέμπτη, ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα, έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικές αρχές, ζήτησαν και πήραν από τον εισαγγελέα, ένταλμα έρευνας της κατοικίας του Φώτη Ντούλου, ώστε να ερευνήσουν για το αν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας.

Πλέον αυτό που πρωτίστως έχει σημασία σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο είναι να ξεπεράσει τον κίνδυνο ο άνθρωπος που κάποτε αναστάτωνε τα Νότια προάστια, πριν φύγει για την Αμερική.
Την χώρα που εγκαταστάθηκε μόνιμα μετά τις σπουδές του, στην διάρκεια των οποίων έμελλε να γνωρίσει την Τζένιφερ, την γυναίκα που σημάδεψε την ζωή του, πριν εξαφανιστεί ένα πρωινό του περασμένου Μαΐου.

Τότε που ξεκίνησε το θρίλερ και ο εφιάλτης όπως είχε πει στην μία και μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ντούλος στο «Πρώτο Θέμα», από την κατοικία του στο Κονέκτικατ, διατρανώνοντας την αθωότητά του.

Μόνο που οι αρχές είχαν εντελώς αντίθετη άποψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης