Ισπανία: Τα χαμογελάκια του Ιγκλέσιας με ακροδεξιούς του Vox προκάλεσαν αντιδράσεις

Ισπανία: Τα χαμογελάκια του Ιγκλέσιας με ακροδεξιούς του Vox προκάλεσαν αντιδράσεις

Ο Ιγκλέσιας των Podemos «συνελήφθη» να συνομιλεί χαμογελώντας με την Ινές Αριμάδας από τους Πολίτες αλλά και τον Ιβάν Εσπινόσα δε λος Μοντέρος από το ακροδεξιό Vox - Άμεσες οι επικρίσεις από το Λαϊκό Κόμμα και το Καταλανικό Αριστερό Κόμμα

iglesias_gelia
Μια φιλική κουβέντα του ηγέτη των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας με εκπροσώπους ανταγωνιστικών κομμάτων το απόγευμα της Παρασκευής, σε αίθουσα του ισπανικού κοινοβουλίου, στο περιθώριο εκδήλωσης για το ισπανικό Σύνταγμα, ήταν αρκετή για να προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ιγκλέσιας «συνελήφθη» από τις κάμερες και τον φωτογραφικό φακό να συνομιλεί χαμογελώντας με την Ινές Αριμάδας από τους Πολίτες αλλά και τον Ιβάν Εσπινόσα δε λος Μοντέρος από το ακροδεξιό Vox. Ο τόνος της συζήτησης ήταν τόσο χαλαρός και φιλικός, που εξέπληξε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, ενώ εκπρόσωποι άλλων κομμάτων δεν δίστασαν να ρωτήσουν τον Ιγκλέσιας και τους συνομιλητές του γι' αυτή τη στάση τους. «Μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν κόμπλεξ, είναι εύκολο να υπάρξει κατανόηση» σημείωσε ο δε λος Μοντέρος.

'CORRILLO' de Pablo IGLESIAS, ESPINOSA de los MONTEROS e Inés ARRIMADAS en el CONGRESO


Τόσο το ύφος της συνομιλίας, όσο και η απάντηση του δε λος Μοντέρος, ενόχλησαν τον γενικό γραμματέα του Λαϊκού Κόμματος Τεόντορο Γκαρθία Εγκέα, που έσπευσε να αναρωτηθεί μήπως «το Vox είναι χρήσιμο για τα αριστερά», ενώ ο εκπρόσωπος του Καταλανικού Αριστερού Κόμματος του οποίου ηγείται ο φυλακισμένος για τα γεγονότα του 2017 στην Καταλονία, Οριολ Χουνκέρας ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Ακολούθως, το παραπάνω γεγονός σχολίασε ο ίδιος ο Ιγκλέσιας μέσω Twitter, αναφέροντας πως «Σήμερα, σε πολλές οικογένειες υπάρχουν ψηφοφόροι από διαφορετικά κόμματα. Όπως συμβαίνει και σε επαγγελματικά δείπνα, όπου όλοι μιλούν και χαμογελούν. Δεν αποτελεί έλλειψη πολιτικής συνοχής, αλλά μια ανθρώπινη κατάσταση».

Κλείσιμο


Εκεί απάντησε ο εκπρόσωπος του ERC, Γκαμπριέλ Ρουφιάν, ο οποίος μίλησε για προκλητική εξίσωση ανθρώπων που «βρίσκονται στη φυλακή για τις ιδέες τους με άλλους που είχαν ζητήσει φυλάκιση των πολιτικών τους αντιπάλων για 75 χρόνια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης