Τραμπ για Σίσι: Η Αίγυπτος έχει έναν σπουδαίο ηγέτη

Τραμπ για Σίσι: Η Αίγυπτος έχει έναν σπουδαίο ηγέτη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου κατηγόρησε το πολιτικό ισλάμ για τις εκτεταμένες διαδηλώσεις εναντίον του

21658892
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε σήμερα την ισχυρή του υποστήριξη στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σπάνιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην χώρα του, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υπογραμμίζει την σπουδαία μακροχρόνια σχέση που έχουν οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάιρο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις την Παρασκευή και το Σάββατο, ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις μέσω διαδικτύου για κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής διαφθοράς. Αψηφώντας μια απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα καλώντας τον Αιγύπτιο πρόεδρο να εγκαταλείψει την εξουσία. Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν χθες ότι στο πλαίσιο καταστολής αυτών των σπάνιων διαδηλώσεων, οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 373 ανθρώπους.

«Όχι, δεν ανησυχώ με αυτό. Η Αίγυπτος έχει έναν σπουδαίο ηγέτη», τόνισε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Σίσι, ερωτηθείς, κατηγόρησε το «πολιτικό Ισλάμ» για τις διαδηλώσεις.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, πρώην αρχηγός του στρατού, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, επιβλέπει τα τελευταία χρόνια μια ευρεία καταστολή πολιτικών διαφωνούντων με στόχο φιλελεύθερους ακτιβιστές καθώς και ισλαμιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης