Οι Βρετανοί νέοι οδηγοί δεν θα μπορούν να οδηγούν νύχτα

Οι Βρετανοί νέοι οδηγοί δεν θα μπορούν να οδηγούν νύχτα

Ένα άλλο μέτρο που εξετάζεται είναι να απαγορεύεται η μεταφορά επιβατών από μια ηλικία και κάτω.

car-britain
Τη λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα με νέους οδηγούς σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Ένα από τα μέτρα προβλέπει ότι οι νέοι οδηγοί δεν θα μπορούν να οδηγούν τις νυχτερινές ώρες ενώ ένα άλλο μέτρο απαγορεύει να μεταφέρουν επιβάτες από μια ηλικία και κάτω.

Μέχρι στιγμής, πάντως, από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σε βρετανικά ΜΜΕ δεν προκύπτει το χρονικό διάστημα μετά την απόκτηση διπλώματος οδήγησης για το οποίο θα διαρκούν οι παραπάνω περιορισμοί.

Μέχρι σήμερα οι νέοι οδηγοί στη Βρετανία χάνουν το δίπλωμά τους αν συγκεντρώσουν έξι πόντους πέναλτι τα πρώτα δύο χρόνια από την απόκτηση διπλώματος.

Το σχήμα που εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας εφαρμόζεται ήδη στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, στο Οντάριο του Καναδά, σε περιοχές της Αυστραλίας και τη Σουηδία.

Παρόμοια σχέδια, πάντως, είχαν απορριφθεί στο παρελθόν με το επιχείρημα ότι υπάρχει κίνδυνος περιορισμών στην πρόσβαση των νέων στην εκπαίδευση και την εργασία.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι στη Βρετανία το ένα πέμπτο των οδηγών εμπλέκεται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στο τιμόνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης