Αγνώριστη μετά από 14 μήνες σε φυλακές της Αιγύπτου η Βρετανίδα Λόρα Πλάμερ

Αγνώριστη μετά από 14 μήνες σε φυλακές της Αιγύπτου η Βρετανίδα Λόρα Πλάμερ

Ζούσε με κατσαρίδες και ποντίκια - Θα ξαναγυρίσω για να δω τον άντρα μου, λέει - Είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για κατοχή ναρκωτικών αφού οι αιγυπτιακές αρχές είχαν βρει στη βαλίτσα της παυσίπονα χάπια

lora-plamer-palia-ena
Αλλος άνθρωπος βγήκε μετά από 14 μήνες σε φυλακές της Αιγύπτου η Βρετανίδα Λόρα Πλάμερ.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, όταν η 33χρονη τότε κοπέλα συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Αιγύπτου γιατί στη βαλίτσα της οι αρχές εντόπισαν περίπου 300 παυσίπονα χάπια. Τα φάρμακα, που στην Βρετανία πωλούνται χωρίς συνταγή, στην Αίγυπτο θεωρούνται ναρκωτικά και η ίδια κατηγορήθηκε για διακίνηση και παράνομη κατοχή. Η ίδια ισχυρίστηκε πως είχε φέρει τα παυσίπονα για τον σύντροφό της, που υπέφερε από πόνους στην πλάτη.

Η εκδοχή της όμως δεν εισακούστηκε και η 33χρονη καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ άμεσα μεταφέρθηκε σε μια από τις πιο διαβόητες φυλακές της Αιγύπτου. Παράλληλα, η οικογένειά της μιλούσε στα μέσα ενημέρωσης για όσα περνούσε η Λόρα Πλάμερ στην Αίγυπτο: Έχασε μαλλιά, της έπεσαν δόντια, ζούσε με κατσαρίδες και άλλες 25 κρατούμενες στο ίδιο κελί, το ξύλο από τους φρουρούς ήταν στην καθημερινότητά της...

lora-plamer-palia-dyo
Η Λόρα Πλάμερ λίγο πριν φυλακιστεί στην Αίγυπτο
lora-plamer-dyo
Η Λόρα Πλάμερ όπως έφτασε στην Βρετανία - Φωτογραφία: The Sun


Χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες για να επωφεληθεί η Πλάμερ της ετήσιας χάρης που δίνει ο πρόεδρος της χώρας με αφορμή την Επανάσταση του 2011 στην Αίγυπτο. Πλέον η 34χρονη σήμερα Λόρα Πλάμερ βρίσκεται πίσω στην πατρίδα της, μακριά όμως από τον σύντροφό της, με τον οποίο έχουν συνάψει θρησκευτικό γάμο.

Κλείσιμο
Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την απελευθέρωση μάλιστα, αφού δήλωσε πανευτυχής που επιστρέφει, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γυρίσει σύντομα στην Αίγυπτο: «Θα το ρίσκαρα να επιστρέψω για να δω τον άντρα μου»!

Έχει παράπονο πως οι αρχές δεν την άφησαν να τον χαιρετήσει καν, παρά την οδήγησαν απευθείας από την φυλακή, σε αστυνομικό τμήμα και από εκεί στο αεροδρόμιο...

Η ίδια πάντως εμφανίστηκε αγνώριστη στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Sun: Με αρκετά παραπανήσια κιλά, μαλλιά βαμμένα ξανθά, αλλά εμφανώς απεριποίητα και πρόσωπο ταλαιπωρημένο, μοιάζει πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.

«Θέλω μόνο να πάω σπίτι, να κάνω ένα μπάνιο και να πέσω στο κρεβάτι μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια, ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας και της αδερφής της.

lora-plamer-ena
Φωτογραφία: The Sun


lora-plamer-palia-ena
lora-plamer-palia-tria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης