Παραμένει στα μπουντρούμια της Αιγύπτου η Βρετανίδα: Δεν της έδωσαν χάρη

Παραμένει στα μπουντρούμια της Αιγύπτου η Βρετανίδα: Δεν της έδωσαν χάρη

Αν και την είχαν ενημερώσει πως το όνομά της ήταν στη λίστα όσων επρόκειτο αυτές τις ημέρες να λάβουν χάρη από τον πρόεδρο Σίσι, εν τούτοις η πρεσβεία δήλωσε πως «έχει γίνει κάποιο λάθος»

Παραμένει στα μπουντρούμια της Αιγύπτου η Βρετανίδα: Δεν της έδωσαν χάρη
Η φυλακισμένη από τον Οκτώβριο στην Αίγυπτο Βρετανίδα Λόρα Πλάμερ θα μείνει εκεί τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες, την ώρα που ήταν έτοιμη να γευτεί την χαρά της ελευθερίας της. Η τραγική εξέλιξη καταρράκωσε την οικογένειά της, που είχε ενημερωθεί πως το όνομά της βρισκόταν στην λίστα με όσους πρόκειται να απονείμει χάρη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι, ενώ η ίδια δεν το γνωρίζει ακόμα και περιμένει πως από μέρα σε μέρα θα ελευθερωθεί...

Η 33χρονη γυναίκα καταδικάστηκε από τα αιγυπτιακά δικαστήρια σε τρία χρόνια κάθειρξη για παράνομη εισαγωγή στη χώρα παυσίπονων χαπιών. Τα περίπου 300 χάπια, που είναι νόμιμα στη Βρετανία, προορίζονταν για τον φίλο της που πάσχει από πόνους στην πλάτη, όπως ισχυρίζεται εκείνη, κάτι που όμως δεν πίστεψαν οι δικαστές. 

Ηταν η βρετανική πρεσβεία του Καΐρου που μετέφερε τα άσχημα νέα στην οικογένειά της, λέγοντάς τους πως η είδηση ότι επρόκειτο να λάβει χάρη και να αφεθεί ελεύθερη «ήταν κάποιο λάθος». 
Κλείσιμο

Η Πλάμερ από τον περασμένο Οκτώβριο έχει βρεθεί σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές φυλακές της Αιγύπτου, όπου όπως καταγγέλλεται διεθνώς, οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Η ίδια είχε εμφανιστεί σκιά του εαυτού της στην δίκη της, την επομένη των Χριστουγέννων, με τα μαλλιά της να έχουν αραιώσει, τα δόντια της να έχουν κιτρινίσει, ενώ στο πρόσωπό της είχε μεγάλα εξανθήματα. Από την εξάντληση δεν μπορούσε να σταθεί όρθια, λένε οι δικοί της, ενώ η ψυχολογία της βρισκόταν στο ναδίρ. 

Τώρα είναι αναγκασμένη να περάσει ακόμα τουλάχιστον έξι μήνες στη φυλακή, προτού οι ελπίδες της για απελευθέρωση αναπτερωθούν εκ νέου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης