ΗΠΑ: Κατάληψη διαδηλωτών στις σκάλες του Κογκρέσου για τον διορισμό του Κάβανο
Διαδηλωτές κατέλαβαν τις σκάλες στο αμερικανικό Κογκρέσο διαμαρτυρόμενοι στην επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο – Παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που πέρασαν τις μεταλλικές μπάρες
Χωρίς τέλος είναι οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών ενόψει της επικύρωσης του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Η επικύρωσή του θα γίνει σήμερα και διαδηλωτές έκαναν κατάληψη για λίγη ώρα στις σκάλες του Κογκρέσου, όπου θα γίνει η ψηφοφορία ανάμεσα στους γερουσιαστές.
Περίπου 2.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, διαμαρτυρήθηκαν για την ψήφο των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια, έπειτα από πολιτική αναταραχή τριών εβδομάδων που όξυνε την σύγκρουση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.
Η συγκέντρωση προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας, που απομάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν περάσει τις μεταλλικές μπάρες.
Ορισμένες διαδηλώτριες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Επέζησα και ψηφίζω». Μπροστά από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, διαδηλωτές φώναζαν «Καταψηφίστε τους», ενώ άλλοι μπροστά από το Κονγκρέσο έλεγαν « Αυτές που επέζησαν ψηφίζουν. Ο Νοέμβριος έρχεται».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.