Deutsche Welle: Εκπληξη για τη μεταστροφή Τσίπρα

Deutsche Welle: Εκπληξη για τη μεταστροφή Τσίπρα

Για μεταστροφή του πρωθυπουργού στο θέμα των μεταρρυθμίσεων κάνουν λόγο δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο, όπως: Deutsche Welle, η αυστριακή εφημερίδα Kurier και η Γαλλική εφημερίδα L'Express 

tsipras_ee
Για μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Μα τι διαφορά! Πριν από τρία χρόνια ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αντιταχθεί στους Ευρωπαίους εταίρους για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Και τώρα, είναι ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων», σχολιάζει καυστικά δημοσίευμα.

Deutsche Welle: Aλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων

H Deutche Welle εκφράζει την έκπληξή της για την μεταστροφή του Τσίπρα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές της Ελλάδας.

«Μα τι διαφορά! Πριν από τρία χρόνια, ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιτάχθηκε στα κράτη της Ευρωζώνης. Τώρα τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

'Οπως επισημαίνει το άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μπερντ Ρίγκερτ, «τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων βοήθειας της Ε.Ε , ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έκανε έναν θετικό απολογισμό της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και αναγέννηση του ελληνικού κράτους: «Έχουμε ξεπεράσει την κρίση χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα».

Σε άλλο σημείο του άρθρου η Deutsche Welle σχολιάζει τη μεταμόρφωση του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς,που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, διασκεδάζει με την αλλαγή του πρωθυπουργού της Ελλάδας»....

«Σας βλέπω πολύ αλλαγμένο... Το 2015, η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, αλλά η ΕΕ βρισκόταν δίπλα της.....Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος προκάλεσε τους χρηματοδότες το καλοκαίρι του 2015 και οδήγησε στην άκρη της απελπισίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να παραδεχθεί ότι έχει αλλάξει, αναφέρει η Deutsche Welle.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης χρέους, οι ελληνικές κυβερνήσεις όπως και η Ε.Ε είχαν κάνει λάθη. Ωστόσο, η κυβέρνησή μου εφάρμοσε τη σωστή συνταγή...Ναι, έχω αλλάξει", ανέφερε ο Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ισπανό ευρωβουλευτή. Και πρόσθεσε:«Αυτό δεν πρέπει να είναι λάθος».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κλήθηκε από το Eυρωκοινοβούλιο να μιλήσει για το όραμά του για το μέλλον της ΕΕ. Αλλά εκεί οι προτάσεις του παρέμειναν γενικές», σχολιάζει η Deutsche Welle και προσθέτει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, η οποία κατά τη γνώμη του συνέβαλε στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων».

Αυστριακή εφημερίδα Kurier

«Ο Τσίπρας ζητά από τους φιλοευρωπαίους να δώσουν μάχη κατά της ακροδεξιάς», είναι ο τίτλος άρθρου της αυστριακής εφημερίδας «Kurier» στο οποίο επισημαίνεται ότι «μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να διατηρήσει τη σταθερή δημοσιονομική πολιτική και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Με αφορμή την ενίσχυση εθνολαϊκιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων ζήτησε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στενότερη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεις εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών. «Σε αυτή τη μάχη όλες οι προοδευτικές, δημοκρατικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, έχουν χρέος να βρεθούν από την ίδια πλευρά της ιστορίας. Και να μην αφήσουν την Ευρώπη να γυρίσει πίσω», είπε ο αριστερός πρωθυπουργός. «Το μίσος και η ξενοφοβία πηγάζουν ξανά στη καρδιά της Ευρώπης, 70 χρόνια μετά την πανανθρώπινη τραγωδία του φασισμού. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν».

Γαλλική εφημερίδα L'Express

Στο ίδιο μήκος κύματος με την αυστριακή εφημερίδα κινείται και η γαλλική εφημερίδα «L' Express».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τους ευρωβουλευτές για την επιστροφή του «τέρατος του ακροδεξιού λαϊκισμού», υποσχόμενος παράλληλα «ένα νέο ξεκίνημα» για την Ελλάδα που βγήκε από την κηδεμονία των πιστωτών της», όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης