Γιούνκερ: Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων ποδοπατήθηκε - Δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο με την Ιταλία

Γιούνκερ: Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων ποδοπατήθηκε - Δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο με την Ιταλία

«Σεβασμό απέναντι στην Ιταλία» και τη νέα κυβέρνηση της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ

jung_009
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε να επιδειχθεί «σεβασμός απέναντι στην Ιταλία» και τη νέα κυβέρνηση της χώρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες, ενώ ζήτησε να «μην δίνονται μαθήματα στη Ρώμη».

«Πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό απέναντι στην Ιταλία», τόνισε ο Γιούνκερ μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S, λαϊκιστικό) και της Λέγκας (άκρα δεξιά).

Όταν ρωτήθηκε για το μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε «δεν είμαι καθόλου οπαδός της άποψης ότι πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στη Ρώμη. Αυτό έγινε απέναντι στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό, κυρίως από τις γερμανόφωνες χώρες», όπως για παράδειγμα από τη Γερμανία στο απόγειο της ελληνικής κρίσης.

Ο Γιούνκερ ζήτησε να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν εις βάρος της Αθήνας, κυρίως μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία στις αρχές του 2015.

«Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε. Δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο τώρα με την Ιταλία», υπογράμμισε.

«Ζητώ να ενεργήσουμε με έναν ήρεμο τρόπο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παρέμβω σε θέματα εσωτερικής πολιτικής της Ιταλίας», συνέχισε. «Εκτιμώ πολύ τον πρόεδρο (Σέρτζιο) Ματαρέλα. Όμως σε αυτό το πλαίσιο κρίσης δεν μίλησα μαζί του.

Κλείσιμο
«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί έχουν πολύ οξεία αίσθηση του τι είναι καλό για τη χώρα τους», είπε ο Γιούνκερ. «Θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης